COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο νόστιμο vegan σνίτσελ


JTeam

2 Σεπτεμβρίου 2024

Το πιο νόστιμο vegan σνίτσελ
www.lennesimoblogdicucina.com
Το vegan σνίτσελ είναι μια εκπληκτική συνταγή, ιδανική για όσους δεν τρώνε κρέας.

Φτιαγμένα με απλά αλλά γευστικά υλικά, αυτά τα vegan σνίτσελ αποτελούνται κυρίως από φασόλια, πατάτες και μπαχαρικά, τα οποία μαζί δημιουργούν μια τέλεια βάση για αυτό το πλούσιο και νόστιμο πιάτο. Η επικάλυψη από την τριμμένη φρυγανιά εμπλουτισμένη με τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης καιτο ξύσμα λεμονιού προσθέτει μια φρέσκια και ελαφρώς όξινη πινελιά.

Η προετοιμασία, αν και απλή, σας επιτρέπει να παίξετε με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά για να προσαρμόσετε το πιάτο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Και φυσικά το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

250 γρ μαγειρεμένα φασόλια

100 γραμμάρια βραστές πατάτες

1 κουταλιά της σούπας μπαχαρικά

100 γρ τριμμένη φρυγανιά

2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό ή δυόσμο

1 χυμό λεμονιού και το ξύσμα

Σπορέλαιο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lennesimoblogdicucina.com

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ρίχνοντας τα φασόλια και τις βραστές πατάτες στον επεξεργαστή τροφίμων, στον οποίο προσθέσαμε αλάτι, πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών για γεύση. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει συμπαγές αλλά να είναι ακόμα λίγο χοντρό.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τη μισή τριμμένη φρυγανιά, για να γίνει το μείγμα πιο εύπλαστο. Αφού χωρίζουμε τη ζύμη σε δέκα ίσα μέρη, δίνουμε σε κάθε μερίδα τριγωνικό σχήμα ύψους τουλάχιστον 1 εκ..

Σε μια από τις μακριές πλευρές, περνάμε ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι, αφού προηγουμένως το μουλιάσουμε στο νερό για τουλάχιστον μία ώρα για να μην καεί κατά το μαγείρεμα. Θα χρειαστούμε 12 και αυτά που είναι από μπαμπού θα είναι επίσης τέλεια.

Ανακατεύουμε την υπόλοιπη φρυγανιά με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Έπειτα βουτάμε τα vegan σνίτσελ σε αυτό το μείγμα για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε από πάνω λίγο σπορέλαιο και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα ξαναζεσταίνουμε για άλλα 10 λεπτά στο γκριλ, ώστε να γίνουν τραγανά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.