COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτή είναι η αντιφλεγμονώδης σαλάτα που φτιάχνω κάθε φθινόπωρο


JTeam

10 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτή είναι η αντιφλεγμονώδης σαλάτα που φτιάχνω κάθε φθινόπωρο
unsplash
Η οικογένειά μου τη ζητάει σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Πέρυσι το φθινόπωρο, ήθελα μια σαλάτα για δείπνο , αλλά ήθελα κάτι πιο γευστικό από μια σαλάτα με βάση το μαρούλι. Ήθελα να υπάρχει κάτι ζεστό στο πιάτο, καθώς και μια ποικιλία από υφές. Ήθελα επίσης ένα νόστιμο αλλά και κρεμώδες dressing. Α, και ήθελα μια χορτοφαγική η σαλάτα, γιατί δίνω προτεραιότητα στα γεύματα φυτικής προέλευσης και λιγότερο σε αυτά που περιέχουν ζωική πρωτεΐνη.

Jenny.Gr
unsplash

Άνοιξα λοιπόν ψυγείο μου και άρπαξα το λάχανο. Υπήρχε επίσης και μια κολοκύθα που φαινόταν ότι χρειαζόταν να φαγωθεί, γι' αυτό τη ξεφλούδισα, την έκοψα σε κύβους και την έψησα μαζί με κόκκινο κρεμμύδι. Όσο η κολοκύθα ήταν στο φούρνο, έκοψα το λάχανο και το έβαλα σε ένα μεγάλο μπολ. Έστυψα χυμό λεμονιού, πρόσθεσα ελαιόλαδο και το έριξα στο λάχανο.

Έτριψα επίσης λίγο σκόρδο και το ανακάτεψα με γιαούρτι. Ύστερα σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να έχω λίγη περισσότερη πρωτεΐνη. Ξέπλυνα λοιπόν τα ρεβίθια που είχα σε κονσέρβα και τα έβαλα στο ταψί λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο της κολοκύθας, για να ζεσταθούν.

Πήρα ένα μπολ και μοίρασα το λάχανο. Έβαλα από πάνω λίγο από την κολοκύθα, τα ρεβίθια και τα κρεμμύδια, μετά πρόσθεσα το γιαούρτι και θρυμματισμένη φέτα και το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο.

Αν θέλετε να αυξήσετε ακόμη περισσότερο την πρωτεΐνη, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψητό τόφου, κοτόπουλο ή ψητό σολομό. Επίσης σχεδόν οποιοδήποτε τυρί μπορεί να αντικαταστήσει τη φέτα. Και αν προτιμάτε μια άλλη βινεγκρέτ μπορείτε να φτιάξετε μια σος με λεμόνι-σκόρδο.

Τώρα που οι νύχτες γίνονται και πάλι πιο δροσερές, αυτή η σαλάτα είναι ξανά στο μενού — και ανυπομονώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.