COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κατεψυγμένες γαρίδες: Πώς πρέπει να τις μαγειρέψεις για να γίνουν πεντανόστιμες


JTeam

12 Οκτωβρίου 2024

Κατεψυγμένες γαρίδες: Πώς πρέπει να τις μαγειρέψεις για να γίνουν πεντανόστιμες
pexels
Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε τις κατεψυγμένες γαρίδες, γιατί με τις παρακάρτω συμβουλές θα έχετε ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Μην αφήσετε τη σκέψη των κατεψυγμένων γαρίδων να σας στεναχωρήσει. Αν μέχρι τώρα δεν είχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα αποτελέσματα μαγειρεύοντάς τες, ίσως απλώς χάσατε κάποια βήματα. Γι αυτό και εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα έχετε την επιτυχία που μέχρι τώρα αναζητούσατε.

Οι κατεψυγμένες γαρίδες πρέπει να αποψυχθούν πριν τις χρησιμοποιήσετε;

Οι κατεψυγμένες γαρίδες πρέπει να αποψυχθούν πριν το μαγείρεμα για να διασφαλιστεί ότι έχουν φτάσει στη θερμοκρασία που απαιτείται για να σκοτωθούν τυχόν βακτήρια κατά το μαγείρεμα. Επιπλέον, εκθέτοντας μια κρύα πρωτεΐνη σε θερμότητα, θα ψηθεί πιο γρήγορα εξωτερικά παρά εσωτερικά.

Πώς να ξεπαγώσετε γρήγορα τις γαρίδες

Δεν έχετε διαθέσιμο χρόνο; Επειδή οι γαρίδες είναι πολύ μικρές, για να τις ξεπαγώσετε, απλώς τις περνάτε για λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό ή τις βάζετε σε ένα σακουλάκι και τις βυθίζετε στο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να χωριστούν όλες.

Jenny.Gr
pexels

Πώς να μαγειρέψετε κατεψυγμένες γαρίδες: 3 τρόποι

Γαρίδες τηγανητές

Μπορείτε να μαγειρέψετε τις γαρίδες απευθείας στο τηγάνι μόλις ξεπαγώσουν.

Απλά τις σοτάρετε για λίγα λεπτά με λάδι και μια σκελίδα σκόρδο, αν θέλετε, και προσθέτετε λευκό κρασί ή χυμό λεμονιού για πιο ντελικάτη γεύση.

Προσέξτε να αφήσετε όλα τα περιττά υγρά που προέρχονται από το κατεψυγμένο προϊόν να εξατμιστούν καλά γιατί το τελικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό.

Γαρίδες βραστές

Μπορείτε να βράσετε τις κατεψυγμένες γαρίδες για να γίνουν ξανά μαλακές και σε αυτή την περίπτωση μερικά λεπτά θα είναι αρκετά.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τις σοτάρετε στο τηγάνι με το καρύκευμα που προτιμάτε ή να τις καταναλώσετε ως έχουν με λάδι, αλάτι και χυμό λεμονιού .

Γαρίδες στο air fryer

Αν έχετε air fryer χρησιμοποιήστε το για να μαγειρέψετε τις κατεψυγμένες γαρίδες. Τοποθετήστε μερικά αρωματικά βότανα ή φέτες εσπεριδοειδών στη βάση του καλαθιού για να δώσετε περισσότερη γεύση και σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμες.

Οι γαρίδες είναι ευπροσάρμοστες και προσφέρονται για πολλές συνταγές. Καλή σας απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.