Η κολοκύθα φτιάχνει ένα κρεμώδες , γλυκό και πολύ νόστιμο ριζότο. Η βασίλισσα του φθινοπωρινού κήπου μπορεί στη συνέχεια να συνδυαστεί με πολλά άλλα συστατικά για να προστεθούν και άλλες γεύσεις και υφές στο πιάτο. Σε αυτή τη συνταγή επιλέξαμε φασόλια για να τα προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος και προσούτο που με τη γεύση του εξισορροπεί τη γλύκα της κολοκύθας. Μια δοκιμή θα πείσει και τους πιο απαιτητικούς.
Υλικά
280 γρ. ρύζι για ριζότο
250 γρ. φασόλια σε κονσέρβα
120 γρ. ξεφλουδισμένη κολοκύθα
60 γρ. προσούτο
1 κρεμμύδι
Βούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Ξηρό λευκό κρασί
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κολοκύθα. Κόβουμε επίσης το προσούτο σε λωρίδες. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι και λίγο βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το προσούτο, μετά την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντάς το. Το σβήνουμε με 2 δάχτυλα κρασί. Περιχύνουμε με τον ζωμό, προσθέτοντας περισσότερα υγρά καθώς βράζει το ριζότο ανακατεύοντας συνεχώς. Ολοκληρώνουμε, λίγο πριν είναι έτοιμο το ριζότο (περίπου 14 λεπτά πριν) και προσθέτουμε τα φασόλια. Τέλος, προσθέτουμε λίγο ακόμη βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.