Αν αναζητάτε μια γευστική ιδέα για το γιορτινό τραπέζι θα αφήσει τους πάντες άφωνους, τότε το αλμυρό πανετόνε είναι η σωστή απάντηση. Πανεύκολο στην παρασκευή του, σούπερ νόστιμο, ιδανικό για τις γιορτές. Είναι πραγματικά μια συνταγή που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.
Υλικά
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. γιαούρτι
100 ml γάλα
100 ml φυστικέλαιο
300 γρ. από αλεύρι 00
1 φακελάκι μαγιά για αλμυρά κέικ
3 κουτάλια από τυρί παρμεζάνα
150 γρ. τυρί scamorza
100 γρ. ζαμπόν
100 γρ. μπέικον
70 γρ. ελιές
Δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και την παρμεζάνα. ‘Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη scamorza σε κύβους, το ζαμπόν, το μπέικον, τις ελιές, και το δεντρολίβανο.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι 1 κουταλιά της σούπας ασπράδι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τι μίγμα σε μια φόρμα και βάζουμε από πάνω τα αμύγδαλα, αλατίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, δοκιμάζουμε πάντα με μία οδοντογλυφίδα πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, πρέπει να βγει στεγνό. Αν ροδίσει πολύ μετά από 45 λεπτά μπορείτε να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.