COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Να γιατί δεν πρέπει να μαγειρεύεις ποπ κορν στο air fryer


JTeam

16 Ιανουαρίου 2025

Να γιατί δεν πρέπει να μαγειρεύεις ποπ κορν στο air fryer
Freepik
Ποπ κορν στο air fryer ; Καλύτερα σε τηγάνι

Tα ποπ κορν είναι μια από τις μικρές απολαύσεις της ζωής: Tα τσιμπολογάμε μπροστά σε μια καλή ταινία, ενώ βυθιζόμαστε στην ανάγνωση ενός βιβλίου, αλλά και ενώ πίνουμε ένα ποτήρι κρασί μαζί με παρέα. Και φυσικά τα ποπ κορν είναι απαραίτητα όταν πρόκειται να οργανώσετε ένα πάρτι στο σπίτι.

Η προετοιμασία τους στο σπίτι είναι πολύ εύκολη: Η παραδοσιακή και πιο συνηθισμένη μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση αντικολλητικού τηγανιού, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον φούρνο μικροκυμάτων, ακόμη και μια κατσαρόλα. Μπορείτε όμως να φτιάξετε ποπ κορν στο air fryer; Αυτή η ευέλικτη συσκευή που μας επιτρέπει να μαγειρεύουμε σχεδόν χωρίς λιπαρά ήταν το τέλειο εργαλείο για να δοκιμάσουμε αυτό το «πείραμα».

Δυστυχώς όμως δεν πήγε πολύ καλά: Κάναμε 3 προσπάθειες, αλλά σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα δεν ήταν στο ίδιο με τα ποπ κορν μαγειρεμένα στο τηγάνι. Εδώ είναι οι διαδικασίες και γιατί καμία μέθοδος δεν μας έπεισε απόλυτα.

Jenny.Gr
Freepik

Προσπάθεια 1: Προθέρμανση

Για να φτιάξουμε ποπ κορν στο air fryer, αφήσαμε πρώτα τη συσκευή να προθερμανθεί στους 200°C για 10 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, τοποθετήσαμε το χαρτί ψησίματος στον κάδο και προσθέσαμε τους σπόρους καλαμποκιού με μια κουταλιά λάδι. Μόλις ο κάδος μπήκε στο air fryer μαγειρέψαμε στους 200°C για άλλα 10 λεπτά. Αποτέλεσμα: Μόνο μια κουταλιά ποπ κορν συνολικά, όλοι οι άλλοι σπόροι ακόμα άθικτοι.

Προσπάθεια 2: Παρατεταμένο μαγείρεμα

Στη συνέχεια, κάναμε μια δεύτερη προσπάθεια, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία όπως πριν αλλά αυτή τη φορά παρατείνοντας το μαγείρεμα έως και 20 λεπτά , για να λύσουμε το πρόβλημα των ωμών σπόρων. Το αποτέλεσμα: Αυτή τη φορά πήραμε μια χούφτα ποπ κορν και, για τα υπόλοιπα είχαμε καμένους σπόρους.

Προσπάθεια 3: Χαμηλώσαμε τη θερμοκρασία

Για την τρίτη μας δοκιμή χαμηλώσαμε τη θερμοκρασία στους 180°C (αντί για 200°C όπως πριν) και αφήσαμε τους σπόρους ψηθούν για 30 λεπτά . Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση είχαμε πολύ λίγο ποπ κορν και πάρα πολλούς εντελώς καμένους σπόρους καλαμποκιού.

Καταλήξαμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι το air fryer είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στο σπίτι, αλλά για να φτιάξουμε ποπ κορν το παλιό καλό τηγάνι είναι πολύ καλύτερο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.