COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Oι καλύτερες συμβουλές για το πώς να φτιάξεις το πιο νόστιμο και τραγανό τόφου


JTeam

22 Ιανουαρίου 2025

Oι καλύτερες συμβουλές για το πώς να φτιάξεις το πιο νόστιμο και τραγανό τόφου
Freepik
Το τόφου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και είναι βασικό στοιχείο σε vegan και χορτοφαγικές δίαιτες ... αλλά δεν έχει την καλύτερη φήμη.

Το τόφου μπορεί να είναι δυσάρεστο — έχει απαλή υφή και από μόνο του είναι άοσμο και άγευστο. Ωστόσο, υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το απολαμβάνουν: Όταν μαγειρεύεται σωστά, το τόφου μπορεί να είναι μια τραγανή και γευστική πηγή σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Μισό φλιτζάνι τόφου περιέχει 22 γραμμάρια πρωτεΐνης, 3 γραμμάρια φυτικών ινών και το 66 τοις εκατό της ημερήσιας ανάγκης σας για ασβέστιο. Αν όμως δεν ξέρετε πώς να μαγειρέψετε το τόφου, απλά συνεχίστε την ανάγνωση.

Πώς να φτιάξετε τέλειο τραγανό, ψητό τόφου

Χρησιμοποιήστε σκηρό τόφου

Στα περισσότερα παντοπωλεία, θα παρατηρήσετε πολλές ποικιλίες τόφου για να διαλέξετε. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους περιλαμβάνουν το σκληρό, εξαιρετικά σκληρό, μαλακό και μεταξωτό. Εάν όμως θέλετε να γίνει τραγανό τότε επιλέξτε το σκληρό τόφου και αφήστε το πιο μαλακό για τα smoothies.

Στραγγίστε και πιέστε το τόφου

Όταν ανοίγετε μια συσκευασία τόφου, μπορεί να παρατηρήσετε ότι είναι γεμάτη με νερό. Αυτό το νερό διατηρεί το τόφου φρέσκο ​​και το εμποδίζει να στεγνώσει. Αλλά η υγρασία στο φρέσκο ​​τόφου το εμποδίζει να γίνει τραγανό στο τηγάνι σας. Στραγγίστε το νερό και πιέστε το τόφου για να φύγει η υγρασία για 15 έως 20 λεπτά. Μπορείτε να καλύψετε το τόφου με χαρτοπετσέτες και να το πιέσετε ομοιόμορφα με ένα ξύλο κοπής για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία. Οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο, όπως ένα τηγάνι ή ένα μπολ, θα βοηθήσει να πιέσετε το τόφου ώστε να απελευθερώσει τα υγρά του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας αντί για μια χαρτί αν προτιμάτε.

Προσθέστε άμυλο καλαμποκιού πριν το καρύκευμα

Σίγουρα, το αλεύρι μπορεί να βοηθήσει, αλλά το καλύτερο συστατικό για να γίνει τραγανό του τόφου είναι το άμυλο καλαμποκιού. Η ενσωμάτωση αμύλου καλαμποκιού στη συνταγή θα βοηθήσει στη μείωση της υγρασίας. Αναμειγνύεται επίσης όμορφα με τα καρυκεύματα.

Μην ανησυχείτε πολύ για το πώς θα κολλήσετε το άμυλο καλαμποκιού στο τόφου: Δεδομένου ότι το παραμένει λίγο υγρό ακόμα και αφού το πιέσετε, το άμυλο θα κολλήσει στην εξωτερική επιφάνεια του όταν το πασπαλίζετε. Για μια ακόμα περισσότερη τραγανή μπουκιά τόφου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θρυμματισμένα κορν φλέικς ή καλαμποκάλευρο, αφού προσθέσετε το άμυλο καλαμποκιού.

Καρυκεύστε το τοφου με ξηρά μπαχαρικά

Το κλειδί για το τραγανό τόφου είναι η μείωση της υγρασίας όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ξηρά καρυκεύματα για να προσθέσετε γεύση χωρίς την υγρασία.

Μαγειρέψτε το τόφου χωριστά

Είτε μαγειρεύετε το τόφου μόνο του είτε ως μέρος μιας συνταγής με άλλα υλικά, είναι πάντα καλύτερο να το μαγειρεύετε χωριστά από τα υπόλοιπα συστατικά. Η προσθήκη όλων ταυτόχρονα θα κάνει το τόφου να θρυμματιστεί και να απορροφήσει υπερβολική υγρασία.

Jenny.Gr
Freepik

Απλώστε ομοιόμορφα τα κομμάτια τοφου

Η κορυφαία συμβουλή είναι να δώσετε στο τόφου αρκετό χώρο στο τηγάνι. Είτε το τηγανίζετε, είτε το ψήνετε, βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια τόφου δεν αγγίζουν το ένα το άλλο, έτσι ώστε να γίνουν ωραία και τραγανά.

Μαγειρέψτε το τόφου σε υψηλές θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία που χρησιμοποιείτε μπορεί να επηρεάσει την τραγανότητα του τόφου. Σε περίπτωση αμφιβολίας, χρησιμοποιήστε υψηλότερες θερμοκρασίες. Το τσιγάρισμα γίνεται σε υψηλή θερμοκρασία και σε ένα τηγάνι που δεν είναι γεμάτο. Αν χρησιμοποιείτε μεταλλικό ταψί για ψήσιμο, ζεσταίνετε το σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά πριν βάλετε και ψήσετε το τόφου. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το λάδι και τα μαγειρικά σας σκεύη μπορούν να αντέξουν την υψηλή θερμοκρασία.

Η κατάψυξη κάνει το τόφου πιο τραγανό;

Η χρήση του καταψύκτη είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την υγρασία του τόφου, που με τη σειρά της οδηγεί σε πιο τραγανή υφή όταν το μαγειρεύετε. Μπορείτε να καταψύξετε το τόφου όταν το φέρνετε στο σπίτι από το κατάστημα. Θα παραμείνει καλό για πέντε μήνες.

Γιατί το τόφου δεν γίνεται τραγανό;

Ο μεγαλύτερος ένοχος είναι το νερό - φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να πιέσετε το τόφου έτσι ώστε, για να έχετε πιο τραγανά αποτελέσματα. Ένας άλλος πιθανός λόγος είναι ότι μαγειρεύετε το πολλή ποσότητα στο τηγάνι ταυτόχρονα. Θα πρέπει τα κομμάτια τόφου να έχουν χώρο γύρω τους και να μην αγγίζουν το ένα το άλλο. Είναι επίσης πιο δύσκολο να πάρετε ένα τραγανό τοφού αν έχετε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, γι' αυτό προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε υψηλή θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.