
Τα καλαμάρια γεμιστά με ρικότα είναι ένα απλό και θεαματικό πιάτο ψαριού. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι πανεύκολη και γρήγορη. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε γρήγορα σε τηγάνι, στη σχάρα, στον φούρνο ή στο air fryer. Με αυτή τη συνταγή τα καλαμάρια γίνονται πολύ τρυφερά, απαλά και όχι λαστιχένια, σούπερ νόστιμα με μια αρωματική και κρεμώδη γέμιση. Για να γίνουν τέλεια, όταν τα γεμίζετε, μην το παρακάνετε με τη γέμιση, αλλιώς κατά το μαγείρεμα τα καλαμάρια συρρικνώνονται και μπορεί να βγει έξω η γέμιση. Δοκιμάστε τα αμέσως και με την πρώτη μπουκιά θα νιώσετε μια έκρηξη γεύσεων.
Υλικά
4 καλαμάρια, ήδη καθαρισμένα
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
400 γρ. ρικότα
1 αυγό
Τριμμένη φρυγανιά για γεύση
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
Λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης ή ένα μείγμα από φιστίκια, αμύγδαλα και φουντούκια

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Φρυγανίζουμε ελαφρά τα φιστίκια Αιγίνης. Και σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη ρικότα με τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, την παρμεζάνα, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, λίγη τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη γέμιση (περίπου 2 κουταλιές της σούπας), μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση. Μην προσθέτετε πολλή γέμιση, γιατί το καλαμάρι θα συρρικνωθεί κατά το μαγείρεμα και μπορεί να σπάσει. Κλείνουμε τις άκρες με μια οδοντογλυφίδα. Στο τηγάνι σοτάρουμε σε λάδι το σκόρδο σε, προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε γρήγορα σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές, ύστερα προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Αφαιρούμε το σκόρδο, σκεπάζουμε με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15-18 λεπτά, γυρίζοντάς τα καλαμάρια μια-δυο φορές. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε με ντοματίνια και ρόκα. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.