
Η ελαφριά λουλουδάτη γεύση της λεβάντας εξισορροπείται από τον φρέσκο χυμό λεμονιού σε αυτήν την διακριτικά γλυκιά σπιτική λεμονάδα. Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε την πιο δροσιστική αλλά και healthy σπιτική λεμονάδα ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη λεβάντα , συν περισσότερη για το γαρνίρισμα
2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού (από 12 μεγάλα λεμόνια )
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Πάγος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λεβάντα. Περιμένουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να κρυώσει το μείγμα, περίπου 30 λεπτά. Περνάμε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο και το ρίχνουμε σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια νερό και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Μοιράζουμε τη λεμονάδα σε 8 ποτήρια γεμάτα πάγο. Γαρνίρετε με επιπλέον λεβάντα, αν θέλετε. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.