
Αν ψάχνετε για μια πρωτότυπη και καλοκαιρινή συνταγή για ριζότο, η σημερινή με φράουλες και ντοματίνια είναι η ιδανική επιλογή. Συνδυάζει τη γλυκιά οξύτητα που έχουν οι φράουλες με τη φρεσκάδα που αναδύουν τα ντοματίνια, δημιουργώντας ένα γκουρμέ πιάτο που εντυπωσιάζει τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση. Η συνταγή αποτελεί μια ιδανική πρόταση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, ισορροπημένο και αρωματικό. Δείτε παρακάτω πώς να την ετοιμάσετε βήμα-βήμα.
Υλικά
500 γρ. ρύζι για ριζότο
350 γρ. ώριμες φράουλες
150 γρ. ντοματίνια
125 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
80 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 κρεμμύδια
Λευκό ξηρό κρασί
Ζωμός λαχανικών
Βαλσάμικο ξίδι
Θυμάρι
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Για το ριζότο: Σε μια κατσαρόλα, καβουρδίζουμε το ρύζι χωρίς λιπαρή ουσία. Σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 14–15 λεπτά, προσθέτοντας λίγο-λίγο ζωμό λαχανικών. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια κουταλιά βούτυρο, λίγο παρμεζάνα και το κατσικίσιο τυρί για να δέσει.
Για τη σάλτσα: Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και τις φράουλες (κρατάμε 2–3 φράουλες για το τέλος), τα κόβουμε όλα σε κομμάτια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια το πολτοποιούμε με το μπλέντερ και το περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι ώστε να πάρουμε μια λεία σάλτσα.
Για το σερβίρισμα: Καβουρδίζουμε 10 κόκκους πιπεριού για 2 λεπτά σε ένα τηγάνι, μέχρι να αρχίσουν να αναδύουν άρωμα. Κόβουμε σε κυβάκια τις φράουλες που κρατήσαμε και τι μαρινάρουμε με λίγο λάδι και αλάτι. Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα στον πάτο του πιάτου, τοποθετούμε επάνω το ριζότο, στολίζουμε με τις φράουλες, το σπασμένο πιπέρι, φύλλα θυμαριού, λίγο βαλσάμικο και, αν θέλετε, εδώδιμα λουλούδια. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.