COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Noodles με λαχανικά και αμύγδαλα – Η πιο νόστιμη vegan συνταγή με άρωμα Ασίας


JTeam

19 Ιουνίου 2025

Noodles με λαχανικά και αμύγδαλα – Η πιο νόστιμη vegan συνταγή με άρωμα Ασίας
www.chiaracanzian.com
Ανακάλυψε πώς μια χούφτα λαχανικά, λίγα noodles και αμύγδαλα μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα πιάτο γεμάτο γεύση, υφή και θρεπτικά οφέλη.

Μία συνταγή που κάνει τους πάντες να ξετρελαίνονται. Μια γεύση που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τη vegan κουζίνα — πεντανόστιμη και υγιεινή ταυτόχρονα. Τα noodles με λαχανικά και αμύγδαλα είναι… εθιστικά και υπέροχά

Υλικά
400 γρ. noodles udon (παχιά ασιατικά noodles)
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 μεγάλο καρότο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
Πιπέρι
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
150 ml σάλτσα σόγιας
1 γερή χούφτα αμύγδαλα

Jenny.Gr
www.chiaracanzian.com

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το κολοκυθάκι και το καρότο σε λεπτές λωρίδες και την πιπεριά σε κυβάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, σοτάρουμε το σκόρδο (ολόκληρο, με τη φλούδα) και το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας αν προτιμάτε). Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο και το κολοκυθάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο της κονσέρβας με το γάλα καρύδας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Ύστερα προσθέτουμε τους noodles (αν είναι τύπου udon που δε χρειάζονται προβράσιμο) — θα είναι κολλημένοι μεταξύ τους, αλλά θα μαλακώσουν. Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε καλά για να ξεκολλήσουν και να ενσωματωθούν με τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πολύ υδαρής, ανεβάζουμε τη φωτιά μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα από πάνω. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.