COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μια δροσερή, υγιεινή συνταγή με κινόα, μελιτζάνα και μουστάρδα


JTeam

20 Ιουνίου 2025

Μια δροσερή, υγιεινή συνταγή με κινόα, μελιτζάνα και μουστάρδα
www.chiaracanzian.com
Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό: Γευστικό, δροσερό, καλοκαιρινό και θρεπτικό.

Αν αγαπάτε τις φρέσκες, θρεπτικές και ισορροπημένες συνταγές, τότε αυτή η σαλάτα με κινόα, μελιτζάνα και μουστάρδα αξίζει σίγουρα μια θέση στο καλοκαιρινό σας τραπέζι. Δοκιμάστε την στο επόμενο γεύμα σας και νιώστε τη δύναμη της υγιεινής διατροφής.

Υλικά
Για την κινόα
80 γρ. κινόα
300 ml νερό
Μια πρέζα αλάτι
Για τις μελιτζάνες
1 στρογγυλή μελιτζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
Μερικά κλωνάρια δυόσμο
1 κ.γ. κουρκουμά
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
1/2 ώριμο αβοκάντο
Φρέσκος δυόσμος
1 κ.σ. μουστάρδα

Jenny.Gr
www.chiaracanzian.com

Εκτέλεση
Για την κινόα: Ξεπλένουμε την κινόα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και λίγο αλάτι. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.

Για τις μελιτζάνες: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον κουρκουμά. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Τέλος, προσθέτουμε μπόλικο φρέσκο δυόσμο.

Για το σερβίρισμα: Ανακατεύουμε την κινόα με τις μελιτζάνες και τη μουστάρδα και σερβίρουμε με φέτες αβοκάντο και φύλλα δυόσμου από πάνω. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.