
Αυτή η συνταγή με σολομό, πέστο και ντοματίνια είναι γευστική, χορταστική και γρήγορη, ιδανική για πολυάσχολες βραδιές. Ο πλούσιος και τρυφερός σολομός συνδυάζεται τέλεια με τα γλυκά ντοματίνια και το πέστο, προσφέροντας ένα φρέσκο και ισορροπημένο γεύμα. Η χρήση έτοιμου πέστο επιταχύνει την προετοιμασία χωρίς να θυσιάζει τη γεύση.
Υλικά
225 γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως της αρεσκείας σας
570 γρ. σολομός με πέτσα, κομμένος σε 4 κομμάτια
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
¾ φλ. Πέστο
½ κ.γ. τριμμένη κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε ¼ φλ. από το νερό των ζυμαρικών. Τέλος τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα 4 κομμάτια σολομού με το αλάτι και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τον σολομό με την πέτσα προς τα κάτω και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι η θερμοκρασία στο πιο παχύ σημείο να φτάσει τους 63°C. Μεταφέρουμε τον σολομό σε πιάτο και καθαρίζουμε το τηγάνι.
Ζεστάνουμε το υπόλοιπο (1 κ.σ.) ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ζαρώνουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, ½ φλ. και 2 κ.σ. πέστο, το ¼ φλ. νερό από τα ζυμαρικά και την κόκκινη πιπεριά (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και να καλύψει τα ζυμαρικά. Απλώνουμε 1½ κ.γ. πέστο πάνω από κάθε κομμάτι σολομού. Σερβίρουμε τον σολομό πάνω από τα ζυμαρικά.
Διαβάζονται Τώρα
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (4 - 10/8/25) - Η ενέργεια μπλοκάρεται, η κούραση συσσωρεύεται και το συναίσθημα γίνεται θολό και φορτισμένο
- Πελοπόννησος: 5 προορισμοί που μοιάζουν με νησί (αλλά είναι καλύτεροι)
- 5 μονοήμερες αποδράσεις με αυτοκίνητο, για να μην “λιώσεις” τον Αύγουστο στην Αθήνα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.