
Αυτή η δροσιστική λεμονάδα με μύρτιλα και καρύδα είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Ο συνδυασμός του απλού σιροπιού λεμονιού, φρέσκων μύρτιλων και του γάλακτος καρύδας δημιουργεί μια αφράτη, παγωμένη απόλαυση.
Υλικά
Για το σιρόπι λεμονιού
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
Για τη λεμονάδα
2½ φλιτζάνια παγάκια
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας πλήρες
½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (από 2 λεμόνια)
¾ φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλα

Εκτέλεση
Για το σιρόπι λεμονιού: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να εμποτιστεί για 1 ώρα. Ύστερα στραγγίζουμε το σιρόπι με ψιλή σήτα και πετάμε το ξύσμα. (Θα σας περισσέψει λίγο σιρόπι – φυλάξτε το στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα.)
Για τη λεμονάδα: Στο μπλέντερ, βάζουμε τα παγάκια, το γάλα καρύδας, τον χυμό λεμονιού και ½ φλιτζάνι από το σιρόπι λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να γίνει παγωμένος αφρός. Προσθέτουμε τα μύρτιλα και χτυπάμε ξανά ελαφρά μέχρι να κοπούν σε κομμάτια αλλά όχι να πολτοποιηθούν. Τέλος μοιράζουμε σε 4 ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως. Συμβουλή: Φυλάξτε το σιρόπι λεμονιού σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.