COOL GREECE

Το National Geographic αποθεώνει τα ελληνικά νησιά – Ποια προτείνει για να επισκεφτείς το καλοκαίρι


JTeam

18 Απριλίου 2024

Το National Geographic αποθεώνει τα ελληνικά νησιά – Ποια προτείνει για να επισκεφτείς το καλοκαίρι
Από τις Κυκλάδες, μέχρι τα μαγευτικά Δωδεκάνησα, κάθε ελληνικό νησί έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα

Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει πλοίο που σαλπάρει τα ξημερώματα με «οδηγό» την ανατολή του ήλιου. Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει εξερεύνηση, σημαίνει αλμύρα στο σώμα και στα μαλλιά, άμμος σε κάθε σημείο στο αυτοκίνητο και θαλασσινοί μεζέδες με θέα το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα. Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει ταξίδι στα ελληνικά νησιά.

Και επειδή, ήδη, μετά από όσα διάβασες, έχεις κάνει εικόνα στο μυαλό σου να βρίσκεσαι στην αγαπημένη σου παραλία σε εκείνο το ελληνικό νησί που σου ξυπνάει τις πιο όμορφες αναμνήσεις σου, σε αυτό το άρθρο θα βρεις τα πιο hot ελληνικά νησιά για να ταξιδέψεις φέτος το καλοκαίρι. Το National Geographic, δημιούργησε μια λίστα με τα νησιά της χώρας μας που ξεχωρίζει (31, παρακαλώ), παροτρύνοντας τους εκατομμύρια αναγνώστες του να ζήσουν φέτος μια αυθεντική ελληνική εμπειρία. Από τις Κυκλάδες και τις γαστρονομικές απολαύσεις της Σίφνου, μέχρι τα μαγευτικά Δωδεκάνησα, κάθε ελληνικό νησί έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.

Αυτά, είναι μερικά από τα ελληνικά νησιά που ξεχωρίζει το National Geographic

Κάλυμνος

Το National Geographic, αναφέρει πως για μεγάλο χρονικό διάστημα, το νησί της Καλύμνου ήταν διάσημο μόνο για τις καταδύσεις κατά τις οποίες έβρισκαν σφουγγάρια. Αλλά εδώ και πολλά χρόνια, το νησί έχει αναδειχθεί και σε πρωτεύουσα της αναρρίχησης, διατηρώντας παράλληλα την παλιά του γοητεία και την πλούσια ομορφιά του.

Κάρπαθος

Ένα από τα ψηλότερα βουνά στα Δωδεκάνησα, χωρίζει την Κάρπαθο στα δύο. Στο βόρειο άκρο του νησιού, το απομακρυσμένο χωριουδάκι Όλυμπος, ήταν απομονωμένο μέχρι το 1979, όταν κατασκευάστηκε δρόμος μέσα από το άγριο έδαφος. Η μαγευτική θέα στη θάλασσα, η μαγεία του νησιού, αλλά και τα παραδοσιακά πιάτα, δεν θα σε απογοητεύσουν.

Σύμη

Δίπλα στη Ρόδο, αυτό το μικρό νησί, με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική του και την πολύχρωμη κεντρική πόλη του, είναι ένας κρυμμένος παράδεισος στην Ελλάδα. Εάν επιλέξεις τη Σύμη για τις καλοκαιρινές διακοπές σου, θα βιώσεις την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση, περπατώντας σε ιστορικούς χωματόδρομους για να φτάσεις σε παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς.

Παξοί

Στα ανοικτά της νότιας ακτής της Κέρκυρας, θα βρεθείς σε ένα μέρος βγαλμένο από τον παράδεισο. Στους Παξούς, σίγουρα αξίζει να νοικιάσεις ένα μικρό σκαφάκι για να ανακαλύψεις μερικές από τις πιο απομονωνόμενες και όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Τις καλοκαιρινές μέρες, σε αυτή τη γωνιά του Ιονίου, θα τις περάσεις κάτω από τον ήλιο, μαγεμένος από την ομορφιά του ατελείωτου γαλάζιου.

Ικαρία

Η Ικαρία, στο ανατολικότερο τμήμα του Αιγαίου, βρίσκεται στις μπλε ζώνες, δηλαδή σε μια από εκείνες τις περιοχές όπου οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο και υγιέστερο προσδόκιμο ζωής. Η ιδανική εποχή για να επισκεφτείς την Ικαρία, είναι μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, περίοδο κατά την οποία θα απολαύσεις και κάποια από τα περίφημα πανηγύρια της. Θα διασκεδάσεις μέχρι το ξημέρωμα.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα νησιά της Ελλάδας. Και δεν απορούμε γιατί. Μια βόλτα στα φημισμένα καντούνια, μια βουτιά σε κάποια από τις αμέτρητες παραλίες της, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα σε κάνουν να εκπλαγείς. Κάθε εποχή του χρόνου, η Κέρκυρα σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε έναν πίνακα.

Σίφνος

Η Σίφνος είναι το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις. Εκεί, το 1878, γεννήθηκε ο πατέρας της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Νικόλαος Τσελεμεντές. Εάν, λοιπόν, την επισκεφτείς το καλοκαίρι, αξίζει να αναζητήσεις τις σπεσιαλιτέ του νησιού, όπως η ρεβιθάδα ή το μαστέλο. Στην Απολλωνία, θα απολαύσεις το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα, ενώ στο Κάστρο θα ταξιδέψεις σε μια άλλη εποχή.

Τήνος

Τα τελευταία χρόνια, η Τήνος έχει γίνει πόλος έλξης για εκατομμύρια Ευρωπαίους. Εκτός από τα πεντανόστιμα πιάτα της, η Τήνος έχει μερικά από τα πιο ωραία χωριά που θα συναντήσεις. Ο Πύργος, ο Πάνορμος, ο Βώλακας, η Καρδιανή και η Υστέρνια θα σε ταξιδέψουν στον χρόνο και την παράδοση. Επίσης, οι βόλτες στην όμορφη Χώρα και οι περιπλανήσεις στα σοκάκια, θα σε ενθουσιάσουν.

Μήλος

Η ηφαιστειογενής Μήλος είναι ένα νησί γεμάτο χρώματα, με βραχώδεις σχηματισμούς και εκπληκτικές παραλίες. Τόσο η Μήλος, όσο και η γειτονική Κίμωλος, είναι δύο τόποι που πρέπει να βρίσκονται στην bucket list σου. Η Μήλος, είναι ένα από τα γραφικά νησιά των Κυκλάδων, γεμάτο με κάτασπρα σπιτάκια με μπλε παράθυρα, πλακόστρωτα σοκάκια, όμορφα ταβερνάκια και ρομαντικά καφέ.

Σκόπελος

Η σμαραγδένια θάλασσα, τα πεύκα, οι όρμοι γεμάτοι βότσαλα, είναι μερικά από τα στοιχεία που ξεχωρίζει το National Geographic στη Σκόπελο. Σίγουρα, αυτό το νησί είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς στο Βόρειο Αιγαίο. Η Σκόπελος από την πρώτη στιγμή θα σε κερδίσει. Η Χώρα, το Παλιό Λιμάνι και το όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη όπου θα ζήσεις στιγμές βγαλμένες από το «Mamma Mia», είναι μερικές από τις στάσεις που επιβάλλονται να κάνεις.