COOL GREECE

Ο National Geographic αποθεώνει τη Μήλο για την απόκοσμη ομορφιά και την πλούσια ιστορία της


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2024

Ο National Geographic αποθεώνει τη Μήλο για την απόκοσμη ομορφιά και την πλούσια ιστορία της
Unsplash
«Η Μήλος έχει όλη την ομορφιά της Σαντορίνης χωρίς την πολυκοσμία»


Τα ελληνικά νησιά αποτελούν έναν από τους ομορφότερους προορισμούς του πλανήτη κι όχι άδικα, αφού σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις στο λιμάνι. Άλλα είναι μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα, ωστόσο όλα έχουν απαράμιλλη ομορφιά, καθηλωτική αύρα και ξεχωριστά μέρη να ανακαλύψεις. Από τις Κυκλάδες και την Κρήτη μέχρι τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο, η Ελλάδα είναι γεμάτη μικρά ή μεγάλα διαμαντάκια.

Ο National Geographic συχνά δημοσιεύει άρθρα για τη χώρα μας και τα νησιά, φυσικά, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή τη φορά, το ενδιαφέρον του αρθογράφου μαγνήτισε η Μήλος, για την οποία έκανε αφιέρωμα και την αποθέωσε. Το κυκλαδονήσι με τις αμέτρητες κρυφές εκπλήξεις, τα πράσινα νερά, τις μοναδικές και ιδιαίτερες παραλίες, τα μικρά χωριουδάκια και την ωραία ενέργεια έχει «κλέψει» την καρδιά εκατομμυρίων επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.

Jenny.Gr
Unsplash

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, η Μήλος είναι ένα λιγότερο γνωστό και κοσμοπολίτικο νησί στους τουρίστες, που διαθέτει όλη την ομορφιά της Σαντορίνης χωρίς να έχει, όμως την πολυκοσμία της. Η γεωλογία, η πλούσια ιστορία, οι βραχώδεις παραλίες, οι θαλάσσιες σπηλιές, οι γραφικοί και ήσυχοι οικισμοί είναι κάποια από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν τη Μήλο, προσδίδοντάς της τη δική της ασύγκριτη ταυτότητα.

Jenny.Gr
Unsplash

«Πιστεύω ότι με εξαίρεση τη Δήλο και την Κρήτη, η Μήλος έχει περισσότερη ιστορία ανά τετραγωνικό μίλι από οποιοδήποτε άλλο νησί στην Ελλάδα», δηλώνει ένας από τους ντόπιους και προτείνει να επισκεφτούμε τέσσερα ιστορικά σημεία της: το Αρχαίο Θέατρο, τις Κατακόμβες, την Αφροδίτη της Μήλου και τα Αρχαία Ερείπια της Φυλακωπής.

Jenny.Gr
Unsplash

Το Σαρακίνικο, το Κλέφτικο, ο Γέρακας και το Αμμουδαράκι είναι τέσσερις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς κατά τις διακοπές σου στο νησί, σύμφωνα με τους ντόπιους. Διαφορετικές και συγχρόνως μοναδικά υπέροχες. Ο Αδάμαντας, τα Πολλώνια, η Πλάκα, το Κλήμα και τα Μανδράκια είναι οι περιοχές που αξίζουν να εξερευνήσεις. Θα σε μαγέψουν και δεν είναι υπερβολή.

Jenny.Gr
Unsplash

Σε αντίθεση με το εξωτερικό, η Μήλος αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για τους Έλληνες και κάθε καλοκαίρι πλήθος κόσμου το επισκέπτεται. Οι φωτογραφίες από το νησί «πλημμυρίζουν» τα social media, αναδεικνύοντας τη γοητεία και την αισθητική της.

Jenny.Gr
Unsplash