COOL GREECE TRAVELLERS

New York Times: Η Εύβοια στην 9η θέση στη λίστα με τους 52 πιο σημαντικούς προορισμούς του 2022


JTeam

11 Ιανουαρίου 2022

New York Times: Η Εύβοια στην 9η θέση στη λίστα με τους 52 πιο σημαντικούς προορισμούς του 2022
Maria Mavropoulou for The New York Times
Οι New York Times σε μία εκτενή λίστα με 52 μέρη που αξίζει να επισκεφθεί ένας ταξιδιώτης για να επωφεληθεί αλλά και να προσφέρει τη βοήθεια του σε αυτά, συγκαταλέγουν και την Εύβοια.

Οι New York Times όταν κάνουν μεγάλα αφιερώματα, συναρπάζουν. Αυτό έκαναν και αυτή τη φορά, παρουσιάζοντας μια μακρά λίστα με 52 μέρη από όλο τον κόσμο προκειμένου να ωθήσουν δυνητικούς ταξιδιώτες να τα επισκεφθούν τόσο για προσωπικό τους όφελος όσο και για να προσφέρουν με την παρουσία τους βοήθεια σε καθέναν από τους ξεχωριστούς αυτούς τόπους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ορισμένα από τα μέρη αυτά δεν είναι προσβάσιμα εξαιτίας της πανδημίας αλλά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για μελλοντικές εξορμήσεις. Ανάμεσα σε αυτά τα μέρη και συγκεκριμένα στην 9η θέση της λίστας βρίσκεται η Εύβοια, ξεκινώντας το συνοδευτικό κείμενο με μια ιδιαίτερη αναφορά στον «Άλλο Άνθρωπο» και τη συνεισφορά του εδώ και 10 χρόνια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Εύβοια στον απόηχο της οικονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Όσο η χώρα ανακάμπτει από από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες της προηγούμενης χρονιάς, ο Άλλος Άνθρωπος απλώθηκε για να βοηθήσει όσους έχασαν όσα είχαν και καλωσορίζει τους ταξιδιώτες να εμπλακούν. Στις εβδομαδιαίες εκδηλώσεις φαγητού που πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, τη Χαλκίδα, τα γεύματα μαγειρεύονται και τρώγονται μαζί για να δημιουργήσουν μια αίσθηση κοινότητας. Οι εθελοντές καλούνται να βοηθήσουν στο μαγείρεμα, να συσκευάζουν φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης και να συνεισφέρουν κεφάλαια για το ξαναχτίσιμο σχολείων και να βοηθήσουν τους ντόπιους κατοίκους με βασικούς λογαριασμούς».

Σύμφωνα με όσα προσθέτουν οι NYT: «Χάθηκαν στις πυρκαγιές σπίτια, επιχειρήσεις, ελαιώνες και το ένα τρίτο του αγαπημένου πευκοδάσους της Εύβοιας, στο οποίο οι γενιές είχαν βασιστεί για ρετσίνι και μέλι. Η αύξηση του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη του νησιού που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Εκτός από τα κοινοτικά έργα, οι επισκέπτες θα βρουν μια ακρόπολη στην κορυφή ενός λόφου και άλλους αρχαιολογικούς χώρους στην Ερέτρια, ιαματικές πηγές πλούσιες σε ορυκτά στην Αιδηψό και παραστάσεις ηλιοβασιλέματος, με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος».

Ανάμεσα στα μέρη που έχουν ξεχωρίσει οι New York Times στη λίστα τους, είναι και η αρχαία πόλη Chioggia της Ιταλίας, η περιοχή Red River Delta στο Vietnam, η πόλη Κyoto της Ιαπωνίας, η Sierra Leone, η Σλοβενία και η Νορμανδία της Γαλλίας.