ΓΑΜΟΣ

Γάμος και βάπτιση μαζί; Όλα όσα θέλεις να ξέρεις


JTeam

8 Απριλίου 2023

Γάμος και βάπτιση μαζί; Όλα όσα θέλεις να ξέρεις
Πώς θα συνδυάσεις τις δύο μεγάλες γιορτές της ζωή σου επιτυχημένα, πρακτικά και χωρίς άγχος

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε όλο και πιο συχνά ζευγάρια να αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν τη βάπτιση του παιδιού τους την ίδια ημέρα με την τελετή του γάμου τους. Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι κάτι πολύ πρακτικό για όλους, καθώς τακτοποιούνται δύο γιορτές σε μία και αυτό συνεπάγεται, πέρα από οτιδήποτε άλλο, και ένα αισθητό οικονομικό όφελος. Πώς να το αγνοήσεις αυτό;

Ωστόσο, εάν σκέφτεσαι κι εσύ να κάνεις γάμο με βάπτιση μαζί, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις, ώστε να διεξαχθούν όλα ομαλά και να μη βρεθείς προ εκπλήξεως με λεπτομέρειες on the spot.

#1 Το νυφικό παίζει μεγάλο ρόλο -και όχι μόνο για αισθητικούς λόγους

Jenny.Gr

Για να μπορέσεις να ανταποκριθείς και στον γάμο και στις απαιτήσεις της βάπτισης πρέπει να ακολουθήσεις μία από τις εξής επιλογές: Α) Να έχεις μαζί σου μία δεύτερη εμφάνιση για τη βάπτιση, με ρούχα τα οποία θα είναι άνετα και θα σου επιτρέψουν να ανταποκριθείς χωρίς δυσκολίες σε πιο children-oriented καταστάσεις. Β) Αν δε θες εκείνη τη μέρα να αποχωριστείς το νυφικό, τότε καλό θα ήταν αυτό να είναι σε ένα άνετο σχέδιο, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα πιο αρχαιοελληνικά ή τα boho σχέδια.

#2 Το φαγητό θα έχει και μικρούς «κριτικούς»

Jenny.Gr

Βελουτέ σούπες, σαλάτες με ρόδια και εσπεριδοειδή και σιγομαγειρεμένα κρεατικά είναι μόνο μερικές από τις θεσπέσιες επιλογές που μπορείς να προσφέρεις για φαγητό στους καλεσμένους σου. Για τα παιδιά, όμως, αλλάζει το πράγμα. Εκεί, χρειάζεσαι ένα μενού που να περιλαμβάνει και πιο fun επιλογές, όπως mini burgers ή πατάτες κομμένες σε αστεία σχήματα, καθώς και δροσιστικά ροφήματα χωρίς αλκοόλ.

#3 «Πρέπει να στείλω δύο προσκλήσεις;»

Jenny.Gr

Η απάντηση είναι όχι, δε χρειάζεται, εκτός κι αν αυτό είναι κάτι που θες εσύ. Διαφορετικά, μπορείς κάλλιστα να διαλέξεις μία πρόσκληση, η οποία να αναγράφει και τις λεπτομέρειες για τον γάμο και αυτές τις βάπτισης. Υπάρχουν «άπειρες» επιλογές για το design, ώστε να επιλέξεις κάτι που να ταιριάζει και στα δύο. Μπορείς μέχρι και να ζητήσεις εικαστικά να είναι δύο προσκλήσεις σε μία, «παίζοντας» με τα χρώματα και τα σχέδια δίπλα στο κείμενο.

#4 Σκέψου «έξυπνα» το θέμα μπομπονιέρα

Jenny.Gr

Από το να μπαίνεις στη διαδικασία να ζητάς ένα σχέδιο για τους ενήλικες και ένα διαφορετικό για τα παιδιά, μπορείς πολύ απλά να επιλέξεις ένα basic, πιο passe-partout design με την εξής διαφοροποίηση: Σε αυτές που θα δώσεις στα παιδιά, να υπάρχει και ένα μικρό, συμβολικό παιχνιδάκι. Και τελείωσες!

#5 Επένδυσε στην άνεση του παιδιού

Jenny.Gr

Σίγουρα θες να επιλέξεις τα πιο όμορφα βαπτιστικά ρούχα για το παιδί σου. Όλα εκείνα τα εντυπωσιακά υφάσματα με τα παστέλ χρώματα και τα κεντήματα. Όμως, το βασικότερο κριτήριο σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είναι η άνεση του παιδιού και κατ’ επέκταση η δική σου, με τόσες ώρες «στο πόδι». Γι’ αυτό, προσανατολίσου σε brands που μπορούν να σου δώσουν και την υψηλή αισθητική αλλά και την άνεση που θες, όπως το Designer’s Cat.

#6 Προσοχή στην ώρα!

Jenny.Gr

Δεδομένου ότι θα γίνουν δύο μυστήρια, το πιο «ασφαλές» είναι να προγραμματιστούν όσο νωρίτερα γίνεται. Καθώς θα υπάρχουν και παιδιά ανάμεσα στους καλεσμένους, το να ξεκινήσει το τραπέζι μετά τις 9 θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, κυρίως τη δυσανασχέτηση και την γκρίνια των μικρών. Αν μπορείς να κλείσεις πρωινές ώρες τα μυστήρια και μεσημέρι το φαγητό, θα είναι το ιδανικό σενάριο.

#7 Babyproof your deco

Jenny.Gr

Ναι, μερικές φωτογραφίες στο Instagram με διακοσμήσεις σε γάμους είναι τόσο εντυπωσιακές που τις έχεις αποθηκεύσει για να έχεις κι εσύ ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Τα παιδιά συνηθίζουν να έχουν μία πιο εξερευνητική λογική και ειδικά αν δουν περίτεχνη διακόσμηση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους εξάψει την περιέργεια. Για να μην υπάρξουν περιττά ατυχήματα, προσπάθησε να κινηθείς σε πιο μινιμαλιστική λογική ή να τοποθετήσεις πιο ψηλά τα πιο «ιντριγκαδόρικα» σχήματα.

Διαβάστε όλο το The Wedding Issue by JennyGr παρακάτω:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και βρείτε όλη την έμπνευση και τις λύσεις που χρειάζεστε για να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας.