GREEN

Ο Leonardo DiCaprio έγινε δέντρο και ζει στο Καμερούν


JTeam

7 Ιανουαρίου 2022

Ο Leonardo DiCaprio έγινε δέντρο και ζει στο Καμερούν
Ο Leonardo DiCaprio έγινε δέντρο κι αν αδυνατείτε να το πιστέψετε, ομάδα επιστημόνων έρχεται να το επιβεβαιώσει!

Ο Leonardo DiCaprio πρέπει να νιώθει ήδη πολύ υπερήφανος καθώς επιστήμονες του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου στο Kew της Βρετανίας έδωσαν το όνομα του ηθοποιού σε ένα δέντρο. Η επίσημη ονομασία του δέντρου είναι Uvariopsis dicaprio και ζει στο δάσος του Καμερούν στην κεντρική Αφρική.

Η επιστημονική ομάδα αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την τιμητική ενέργεια κυρίως για τη συμβολή του στην πρόληψη της αποψίλωσης των δασών και στο συνολικό περιβαλλοντικό του έργο.

O 47χρονος ηθοποιός έχει υποστηρίξει έντονα τους διαδηλωτές που προσπαθούν να σταματήσουν την αποψίλωση των δασών του Δάσους Έμπο, το οποίο είναι γεμάτο από ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με τη δήλωση του Dr Martin Cheek στο BBC: «Πιστεύουμε ότι η προσφορά του ήταν ζωτικής σημασίας στο να σταματήσει η υλοτόμηση του Δάσους».

Όλα ξεκίνησαν μετά από επιστολή ειδικών στην κυβέρνηση του Cameroon για την απειλή των ζώων, όπου ο DiCaprio αντιλήφθηκε γρήγορα το θέμα κι έκανε πολλές σχετικές αναρτήσεις στα social media, δίνοντας άλλη ώθηση στην καμπάνια προστασίας του δάσους.

Αργότερα, η κυβέρνηση ανέσυρε τα σχέδια να επιτρέψει την υλοτόμηση παρόλο που το δάσος δεν έχει ακόμη χαρακτηριστεί επίσημα εθνικό πάρκο. Αξίζει να σημειωθί ότι το Uvariopsis dicaprio είναι το πρώτο φυτό που ονομάζεται επίσημα από την επιστημονική ομάδα του Kew της Βρετανίας μέσω δημοσίευσης στο επιστημονικό περιοδικό PeerJ και είναι ένα τροπικό αιεθαλές δέντρο με κίτρινα άνθη ενώ μπορεί να επιβιώσει μόνο σε μια μικρή περιοχή του δάσους.

Δείτε ακόμη:

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.