GREEN

Green couture: Η Hermès και το νέο sustainable εργαστήριό της στη Γαλλία


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

11 Απριλίου 2023

Green couture: Η Hermès και το νέο sustainable εργαστήριό της στη Γαλλία
Instagram/hermes
Ένα πρώτυπο εργαστήριο, σχεδιασμένο για τη βιωσιμότητα

Η Hermes άνοιξε ένα νέο εργαστήριο για την επεξεργασία δερμάτων στη Λουβιέ της Γαλλίας, δημιουργώντας 280 νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την δέσμευσή της για βιώσιμη δημιουργία θέσεων εργασίας και τεχνική γνώση. Το Maroquinerie de Louviers, το οποίο είναι το δεύτερο εργαστήριο επεξεργασίας δερμάτων στην Νορμανδία, θα απασχολεί 260 εργάτες δέρματος, σελλοποιούς και άλλο προσωπικό σε θέσεις managment, logistics και ανθρώπινο δυναμικό. Στο εργαστήριο οι τεχνίτες θα παράγουν τσάντες, μικρά δερμάτινα είδη, σέλες και χαλινάρια.

Στα 6200 τετραγωνικά μέτρα του εργαστηρίου, που σχεδιάστηκε από την Γαλλο-λιβανέζα αρχιτέκτινα Lina Ghotmeh, υπάρχει ένας μοναδικός χώρος για τεχνίτες. Είναι το πρώτο βιομηχανικό κτίριο που κέρδισε την γαλλική E4C2 ετικέτα και κατασκευάστηκε πάνω σε μια εγκαταλελειμμένη βιομηχανική περιοχή, χρησιμοποιώντας 500 τούβλα, που παρήχθησαν 70 χιλιόμετρα από τη Λουβιέ.

Το κτίριο είναι σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως και εξαερισμό, μειώνοντας την ανάγκη για τεχνητό φωτισμό, θέρμανση και ψύξη. Είναι σε γενικές γραμμές, ένα ενεργειακά αυτόνομο εργαστήριο.

Οι κυματοειδείς κήποι σχεδιάστηκαν από τον Βέλγο αρχιτέκτονα τοπίου Erik Dhont και προστατεύουν την τοπική βιοποικιλότητα, διατηρώντας τα περισσότερα δέντρα που προϋπήρχαν εκεί, όπως επίσης δημιουργήθηκε ένα σύστημα που κατευθύνει το νερό της βροχής κατευθείαν στις αντίστοιχες δεξαμενές.

Μπορούμε να πούμε ότι αυτό το εργαστήριο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της δέσμευσης της Hermes για περιβαλλοντική εξυγίανση, τοπική ανάπτυξη και κοινωνική ευθύνη.

Πηγή: fashionnetwork

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.