GREEN

4 εύκολα TikTok hacks για να ζήσεις πιο οικολογικά από σήμερα κιόλας


JTeam

18 Μαΐου 2023

4 εύκολα TikTok hacks για να ζήσεις πιο οικολογικά από σήμερα κιόλας
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Είτε έχεις αποφασίσει να ζήσεις οικολογικά, είτε απλώς θέλεις να αλλάξεις συνήθειες και τώρα έρχεσαι σε επαφή με την έννοια του sustainability, το TikTok είναι εδώ για σένα. Υπάρχει ολόκληρο hashtag, το #EcoTok, στο οποίο θα βρεις τα πάντα – από δοκιμασμένες ιδέες για να υιοθετήσεις έναν πιο «πράσινο» τρόπο ζωής, μέχρι βίντεο που εξηγούν βασικούς όρους, με τους οποίους ίσως δεν έχεις εξοικειωθεί, όπως το zero waste ή το upcycling.

Παρακάτω, θα σου δώσουμε 4 εύκολα hacks που μπορείς να εφαρμόσεις σήμερα κιόλας, για να κάνεις τη διαφορά. Όσο μικρή κι αν σου φαίνεται, σίγουρα μετράει.

Φτιάξε δικό σου γάλα βρώμης

Το να φτιάξεις το δικό σου γάλα βρώμης είναι πιο εύκολο απ’ όσο νόμιζες, άσε που θα γλιτώσεις και χρήματα. Θα χρειαστείς αρχικά το αυτονόητο, δηλαδή βρώμη, κι έπειτα μέλι, νερό κι ένα μπλέντερ για να τα ανακατέψεις όλα μαζί.

@madky1234 Quarantine really has me out here making oat milk. #vegan #oatmilk #celebratedoctors #sidehustle #distancedance #foryou #fyp ♬ oat milk gorls - shein sam smith

Επίλεξε οικολογικά προϊόντα περιόδου

Το κακό με τις σερβιέτες και τα ταμπόν, πέρα από το υψηλό τους κόστος, είναι πως βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον. Ούτε ανακυκλώνονται, ούτε επαναχρησιμοποιούνται – μπορείς, λοιπόν, να δεις τις πιο green επιλογές, όπως το cup ή τα ειδικά εσώρουχα. Το παρακάτω βίντεο, τα λέει όλα.

@earthtopia We’re collaborating with @earthminutesuk on simple changes that save money AND the planet. First up: #periods. #LearnOnTiktok #PeriodTips #Period ♬ original sound - Earthtopia | Sharing Eco Tips

Φτιάξε τα δικά σου απορρυπαντικά, χωρίς χημικά

Οι χημικές ουσίες που περιέχουν τα περισσότερα απορρυπαντικά, είναι βλαβερές και για τον πλανήτη, και για την υγεία μας. Πάντα, όμως, έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις τα δικά σου. Το μπάνιο, για παράδειγμα, μπορεί να λάμπει με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα.

@theweeklyshop All natural and #zerowaste household cleaning - plus all the ingredients are super cheap too #cleaningchallenge #allnatural #fyp #tips #lifehack #foru ♬ OBLIVION by HATSUNE MIKU - 🌙✨💙

Μετάτρεψε το μπουκάλι του γάλατος σε γλάστρα

Δείξε αγάπη στον πλανήτη, χρησιμοποιώντας ξανά το μπουκάλι του γάλατος. Το κόβεις στη μέση, το καθαρίζεις, κατεβάζεις λίγο τις γωνίες και είναι πανέτοιμο – μόνο το χώμα λείπει, και το αγαπημένο σου φυτό.

@svenjamay Simple DIY Plant Pot #diy #upcycling #process #easydiy #milchtüte #zerowastechallenge #zerowaste ♬ Originalton - genausonuranders



Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.