HOME SWEET HOME

Tips για να διώξετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας


3 Οκτωβρίου 2014

Δεν μπορείτε να δείτε την αρνητική ενέργεια με γυμνό μάτι, αλλά μπορείτε σίγουρα να τη  νιώσετε. Σκεφτείτε τις φορές, που έχετε συναντήσει κάποιον και  σας έχει κάνει ένα άσκημο "κλικ", επειδή εκπέμπει "αρνητικά vibes".  Έχετε πάει ποτέ σε ένα σπίτι ή σε ένα κτίριο και να μην αισθανθήκατε άνετα; Αν λοιπόν έχετε μια αρνητική αίσθηση στο σπίτι σας, μπορείτε να το «καθαρίσετε» από την κακή ενέργεια, έτσι ώστε νιώσετε πιο ζωντανοί. Παρακάτω είναι μερικές ιδέες

Κάψτε ένα stick στα δωμάτια του σπιτιού σας. Το σανταλόξυλο είναι το πιο κοινό θυμίαμα καθαρισμού και φημίζεται για τις καταπραϋντικέ και τονωτικές ιδιότητές.

Άσμα "OM" ή "Αμήν." Τραγουδήστε το μάντρα "OM" ή το "Αμήν" στο δωμάτιο για 20 λεπτά. Αυτό το  μάντρα διασκορπίζει την αρνητική ενέργεια, γι αυτό και χρησιμοποιείται παγκοσμίως στον διαλογισμό. Επίσης, τα μάντρα στο Feng Shui χρησιμοποιούνται, για να αυξήσουν την ζωτικότητα, την ενίσχυση της ωφέλιμης ενέργειας και να καθαρίσουν το μυαλό από τις αρνητικές σκέψεις.

Ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τις κουρτίνες. Ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το σπίτι ή το δωμάτιο ενεργειακά, είναι να το  πλημμυρίσετε με ηλιακή ενέργεια και αέρα. Μια ή δύο ώρες την ημέρα θα πρέπει να είναι επαρκείς, για να διώξετε την αρνητικότητα.

Ψεκάστε την περιοχή με θαλασσινό νερό. Το θαλασσινό αλάτι χρησιμοποιείται συνήθως στο Feng Shui, για να απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια και για να επιστρέψει η ισορροπία. Το θαλασσινό αλάτι χρησιμοποιείται, είτε μόνο του ή αναμεμειγμένο με νερό, και τοποθετείτε σε ορισμένες περιοχές του σπιτιού. Αναμείξτε 5 - 6 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι σε ένα κουβά με νερό και σφουγγαρίστε τα πατώματα με το μείγμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μπολ γεμάτο με θαλασσινό αλάτι σε κάθε γωνιά του σπιτιού, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά και στα νοτιοδυτικά. Τα κύπελλα του αλατιού πρέπει να τοποθετηθούν σε έναν ανοιχτό χώρο και όχι σε ένα ντουλάπι. Θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 2 μήνες

Καθαρίστε τα χαλιά, τις κουρτίνες, τους τοίχους, τα παράθυρα κ.λπ. Κάθε φορά που καθαρίζετε  το σπίτι σας, αφαιρείτε την αρνητική ενέργεια. Εφόσον αναδιοργανώνετε τον χώρος, απομακρύνετε τις  τοξικές ουσίες και το σπίτι γεμίζει με θετική ενέργεια.

Διώξτε την ακαταστασία. Τα πράγματα, όπως παλιά περιοδικά και βρώμικα ρούχα μπορούν να παγιδεύουν πολύ αρνητική ενέργεια στο σπίτι σας. Δώστε τα παλιά αντικείμενα, που δεν χρειάζεστε πλέον. Κρατήστε τα τραπεζάκια σας καθαρά, βάλτε τα ρούχα σας στο πλυντήριο και πλύνετε τα βρώμικα πιάτα.

Βάλτε μουσική. Παίζοντας μουσική υψηλής δόνησης μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά. Γνωρίζετε ήδη τι διαφορά μπορεί να κάνει η μουσική  στη δική σας ενέργεια, το ίδιο θα κάνει και στο σπίτι σας. Βάλτε, λοιπόν δυνατά τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια.