HOME SWEET HOME

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις κουρτίνες μας;


JTeam

30 Ιουλίου 2022

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις κουρτίνες μας;
Pexels/Vlada Karpovich
Γιατί είναι απαραίτητο να το κάνουμε;

Δεν αναφερόμαστε στις κουρτίνες του μπάνιου, που βρέχονται και λερώνονται πολύ πιο εύκολα. Σε αυτή την περίπτωση, σου είναι πιο εύκολο να θυμηθείς να τη βάλεις στο πλυντήριο και απλώς να την κρεμάσεις για να στεγνώσει. Μιλάμε για τις κουρτίνες σε όλα τα υπόλοιπα δωμάτια, που σχεδόν έχεις ξεχάσει ότι υπάρχουν.

Σύμφωνα με το American Cleaning Institute, όχι μόνο γίνονται εστία σκόνης που προκαλεί αλλεργίες, αλλά επιβάλλεται να πλένονται κάθε 3-6 μήνες, εκτός αν υποφέρεις από αναπνευστικές νόσους ή απλές αλλεργίες και πρέπει να πλένονται πιο συχνά. Είναι το σημείο του δωματίου που παγιδεύει όλες τις μυρωδιές, επομένως βάλτο άμεσα στο πρόγραμμα. Εκτός από την πλύση, μπορείς απλά να τις ψεκάζεις συχνά με αρωματικό χώρου, όπως θα έκανες και στα δωμάτια του σπιιτού.

Πώς πλένουμε τις κουρτίνες;

Τσέκαρε την ετικέτα, ώστε να σιγουρευτείς ότι μπαίνουν στο πλυντήριο και δεν θα καταστραφούν. Αν είναι αυτή η περίπτωση, προτίμησε τη ρύθμιση για ευαίσθητα. Οι εναλλακτικές σου είναι το καθαριστήριο ή το να τις περνάς με την ηλεκτρική σκούπα (όπως και με το στρώμα του κρεβατιού).