HOME SWEET HOME

Spring Cleaning: 10 σημεία στο σπίτι σου που θέλουν άμεσα καλό καθάρισμα


JTeam

25 Φεβρουαρίου 2023

Spring Cleaning: 10 σημεία στο σπίτι σου που θέλουν άμεσα καλό καθάρισμα
Υποδέξου την Άνοιξη με ανανεωμένη ατμόσφαιρα, καθαρό και τακτοποιημένο χώρο

Είναι στιγμή να αποχωριστούμε σιγά σιγά τον βαρύ χειμώνα και μαζί του, να κάνουμε μια γενική στο σπίτι, η οποία θα πάρει τις σκόνες και ό,τι έχει συσσωρευτεί στο σπίτι τους προηγούμενους μήνες. Όλα αυτά σημαίνουν πως είναι η ιδανική στιγμή για ένα καλό «spring cleaning». Για να καθαρίσεις δηλαδή εις βάθος το διαμέρισμά σου, να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα στον χώρο και να είσαι έτοιμη και οργανωμένη για την νέα εποχή που είναι προ των πυλών.

Από που ξεκινάμε λοιπόν:

Τακτοποίηση ψυγείου / κατάψυξης

Ναι, ήρθε αυτή η ώρα να μαζέψεις ό,τι σου έχει στάξει στο ψυγείο την ώρα που βιαζόσουν στο μαγείρεμα, αλλά και να απολυμάνεις τις επιφάνειες του, βάζοντας παράλληλα τα τρόφιμα και αναψυκτικά σε θέση.

Καθαρισμός ντουλάπας και τακτοποίηση χειμερινών ρούχων

Πες αντίο στα μάλλινα και βαριά ρούχα που δεν θα φορέσεις για τις επόμενες ημέρες. Χοντρά παλτό και μπουφάν μπαίνουν στην άκρη, και τα αγαπημένα μας jackets επιστρέφουν και πάλι στην ντουλάπα μας, την οποία πρώτα έχουμε καθαρίσει και επίσης απολυμάνει.

Μάζεμα χαλιών


Τα χαλιά συσσωρεύουν πολύ σκόνη, την οποία καλό θα ήταν να ξεφορτωθείς. Είναι λίγο ζόρικη δουλειά, αλλά καλό θα ήταν να φεύγει από νωρίς, γιατί αλλάζει ολόκληρη η όψη του σπιτιού.

Jenny.Gr


Αλλαγή μαξιλαριών

Καλό θα ήταν να αλλάξεις τα μαξιλάρια σου, ειδικά αν τα έχεις πάνω από 4 - 6 μήνες. Παρά τις μαξιλαροθήκες, συσσωρεύουν σκόνες έως και ακάρεα.

Ντουλάπια μπάνιου

Ξέρεις εκείνο το ντουλάπι που είναι κάτω από τον νεροχύτη και ούτε θυμάσαι τι έχεις αποθηκεύσει- καλύτερα να το καθαρίσεις, τακτοποιήσεις και να σου φανεί και χρήσιμο.

Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες

Σε καθημερινή βάση μπορεί το μάζεμα να αρκεί, αλλά στη γενική δίνουμε έμφαση σε όλες τις λεπτομέρειες και καθαρίζουμε κάθε γωνιά στο σπίτι την οποία ξεχνάμε στην καθημερινή ρουτίνα.

Jenny.Gr


Αλλαγή φίλτρων στο κλιματιστικό

Ξεσκόνισμα στο πάνω μέρος από καθρέφτες και κορνίζες


Ξεκαθάρισμα στα ντουλάπια κουζίνας

Χρειάζονται καλό καθάρισμα, αλλά και ξεκαθάρισμα. Δες ημερομηνίες λήξεις, ή οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι πια, και κάνε το μαγείρεμα πολύ πιο εύκολη υπόθεση.

Καθαρισμός τζαμιών / καθρεφτών