HOME SWEET HOME

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση υπνοδωματίου: 6 tips για να κάνεις την κρεβατοκάμαρα πιο γιορτινή


JTeam

15 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση υπνοδωματίου: 6 tips για να κάνεις την κρεβατοκάμαρα πιο γιορτινή
Freepik
Για να μετατρέψεις το δωμάτιό σου σε έναν παράδεισο

Στόλισες το σαλόνι σου, το χωλ, την εξώπορτα, άλλα κάτι μένει. Ένας είναι ο χώρος για να δημιουργήσεις το απόλυτο σκηνικό των θαυμάτων: το υπνοδωμάτιο. Είτε σκέφτεσαι να προσθέσεις εορταστικά κλινοσκεπάσματα είτε σκοπεύεις να στολίσεις τα παράθυρα με λαμπερά φώτα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετατρέψεις το υπνοδωμάτιό σου σε ένα άνετο αλλά και γιορτινό καταφύγιο.

Πάντως, τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις την κρεβατοκάμαρα πιο γιορτινή είναι πολύ απλά.

Βάλε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Κανείς δεν λέει ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μόνο για το σαλόνι. Επίσης, κανείς δεν λέει ότι πρέπει να είναι τεράστιο. Ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ακόμα και ένα δέντρο που χωράει στο κομοδίνο απευθείας θα προσθέσει μια γιορτινή διάθεση στον χώρο σου. Δεν χρειάζεται να κινηθείς στα παραδοσιακά σχέδια, μπορείς να βρεις και εναλλακτικές ιδέες, όπως ένα ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αξιοποίησε σωστά τα μαξιλάρια

Jenny.Gr
Freepik

Τα μαξιλάρια είναι το κορυφαίο «εργαλείο» για τη διακόσμηση των χώρων, κάτι που ισχύει και τα Χριστούγεννα. Ανάλογα με το μέγεθος του κρεβατιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις 3-6 μαξιλάρια, με εορταστικές λεπτομέρειες. Απευθείας, το υπνοδωμάτιό σου, θα αλλάξει.

Διακόσμησε τα παράθυρα

Δεν χρειάζεται να υπερβάλεις. Μπορείς να κρεμάσεις μια διακοσμητική γιρλάντα γύρω από το πλαίσιο του παραθύρου ή να επιλέξεις μερικά φωτάκια για να δώσεις ζωντάνια στον χώρο.

Κρέμασε τα αγαπημένα σου διακοσμητικά

Τα στολίδια δεν είναι μόνο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις κατάλληλα και στο υπνοδωμάτιό σου. Στολίδια, γιρλάντες, στεφάνια, αυτοκόλλητα παραθύρων και αστέρια, θα είναι η τέλεια για τον χώρο σου.

Μην ξεχνάς τα αρωματικά κεριά

Jenny.Gr
Unsplash/ Anthony DELANOIX

Τα αρωματικά κεριά μπορούν να ξυπνήσουν όμορφες αναμνήσεις και τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή για να επιλέξεις ε έντονες μυρωδιές. Μπορείς να κινηθείς σε μυρωδιές όπως η κανέλα ή ακόμα και πιο γλυκές, όπως εκείνη του μελομακάρονου και της βανίλιας. Πάντως, ό,τι κι αν επιλέξεις το υπνοδωμάτιό σου θα μυρίζει φανταστικά.

Πρόσθεσε χριστουγεννιάτικα χρώματα

Με όποιον τρόπο κι αν σκοπεύεις να το κάνεις, είτε προσθέτοντας ένα ριχτάρι ή μια ιδιαίτερη μαξιλαροθήκη, η ενσωμάτωση εορταστικών χρωμάτων στο δωμάτιό σου θα σε βοηθήσει να διαμορφώσεις το απόλυτο εορταστικό σκηνικό. Τα Χριστούγεννα συνήθως υποδηλώνουν μια βασική χρωματική παλέτα του πράσινου, του κόκκινου και του λευκού.