HOME SWEET HOME

5 σωτήρια tips για να μυρίζει το μπάνιο σου πάντα φρεσκάδα


JTeam

28 Δεκεμβρίου 2023

5 σωτήρια tips για να μυρίζει το μπάνιο σου πάντα φρεσκάδα
Unsplash/ Jared Rice
Οι δυσάρεστες μυρωδιές στο μπάνιο κάποιες φορές είναι αναπόφευκτες

Καθαρίζεις συχνά το μπάνιο ή τουλάχιστον όσο προλαβαίνεις. Αλλά πάλι, μερικές φορές δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τις άσχημες μυρωδιές. Μεταξύ μας, δεν είναι τόσο εύκολο.

Το μπάνιο, όμως, είναι ίσως ο πιο σημαντικός χώρος στο σπίτι. Εκείνος ο χώρος που μπορείς να χαλαρώσεις κάνοντας ένα ζεστό ντους μετά από μια δύσκολη ημέρα. Ε, και όπως και να το κάνουμε, θέλεις να μυρίζει πάντα φρεσκάδα.

Εμείς, σου έχουμε 5 σωτήρια tips για να το καταφέρεις.

Χρησιμοποίησε αρωματικά χώρου

Ακόμα κι αν δεν έχεις καθαρίσει πλήρως το μπάνιο, μόνο η προσθήκη των αρωματικών χώρου, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η μυρωδιά πάντα κερδίζει. Μια συσκευή ή ακόμα και ένα αρωματικό κερί θα κάνει αμέσως το μπάνιο σου να μυρίζει φρεσκάδα.

Μην αφήνεις βρεγμένες πετσέτες

Ένας από τους μεγαλύτερους υπαίτιους για τη δυσοσμία του μπάνιου είναι οι βρεγμένες πετσέτες. Όταν μένουν διπλωμένες ή στοιβαγμένες σε ένα σημείο, ενώ είναι ακόμα υγρές, σύντομα μουχλιάζουν. Καλό είναι να τις αφήνει πάντα να στεγνώσουν, ειδικά αν είναι νωπές και να τις πλένεις πιο τακτικά.

Βάλε ποτ πουρί αρωματικά

Αν θέλεις το άρωμα στο μπάνιο να έχει διάρκεια, τότε αυτό το tip θα σε σώσει. Εκτός από την υπέροχη μυρωδιά, απευθείας θα νιώσεις μια αίσθηση αναζωογόνησης.

Βεβαιώσου ότι αερίζεις τον χώρο αρκετά

Ειδικά μετά από ένα ντους, πρέπει να ανοίγεις τα παράθυρα του μπάνιου και να αερίζεις τον χώρο για περίπου 10-15 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο απαλλάσσεις το μπάνιο από την υγρασία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους όταν πρόκειται για την δυσοσμία. Αν δεν έχεις παράθυρο άφησε το ανεμιστηράκι του μπάνιου να κάνει τη δουλειά.

Μην ξεχνάς να πετάς τα σκουπίδια

Αν θέλεις να μυρίζει πάντα φρεσκάδα το μπάνιο σου, τότε πρέπει να πετάς συχνά τα σκουπίδια από τον κάδο απορριμμάτων. Εκτός από αυτό όμως, καλό είναι να ρίχνεις και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο στον άδειο κάδο απορριμμάτων και τη σακούλα που τοποθετείς.