HOME SWEET HOME

Hygge: Mini οδηγός για να κάνεις το σπίτι σου το πιο ευχάριστο μέρος


JTeam

3 Ιανουαρίου 2024

Hygge: Mini οδηγός για να κάνεις το σπίτι σου το πιο ευχάριστο μέρος
Pexels/ Alena Zadorozhnaya
6 απλά βήματα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο πιο ζεστό καταφύγιο

Χαλάρωση, ζεστασιά και ηρεμία. Με αυτές τις τρεις λέξεις θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την ιδέα πίσω από το hygge. Και τι καλύτερο από το να τα ενσωματώνει όλα αυτά το σπίτι σου, ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες;

Για την ακρίβεια, το hygge είναι κάτι παραπάνω από μια τάση στη διακόσμηση, είναι η λέξη που περιγράφει έναν τρόπο ζωής και η βασική αρχή του είναι η δημιουργία ενός χώρου ηρεμίας χωρίς ακαταστασία, ώστε να μπορείς να εστιάσεις στα απλά και όμορφα πράγματα που έχει να προσφέρει η ζωή. Και ναι, μπορείς κι εσύ να αναβαθμίσεις οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σου και να απολαύσεις τα οφέλη του hygge.

Ακολουθεί ένας mini οδηγός, για να κάνεις το σπίτι σου το πιο ζεστό καταφύγιο

Ενσωμάτωσε φυσικά στοιχεία

Τα στοιχεία της φύσης είναι ένα σημαντικό βήμα για να δημιουργήσεις περισσότερο hygge στο σπίτι σου. Το να περιβάλλεις τον εαυτό σου με φυσικά στοιχεία έχει μια θεραπευτική επίδραση στη διάθεσή σου, ενώ ηρεμεί το μυαλό σου. Αυτό μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους, είτε με μερικά φρέσκα λουλούδια είτε με φυτά εσωτερικού χώρου ή ακόμα και με μερικά απλά κουκουνάρια ή κλωνάρια πεύκου.

Πες «ναι» στις ουδέτερες αποχρώσεις

Hygge σημαίνει ζεστή και ουδέτερη χρωματική παλέτα. Εάν λοιπόν, θέλεις να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ό,τι πιο cozy υπάρχει, θα χρειαστεί να επιλέξεις ανοιχτά, ουδέτερα χρώματα στους τοίχους τα δάπεδα και τα έπιπλα. Επίσης, μερικά ριχτάρια ή μαξιλάρια στον καναπέ σε ουδέτερη χρωματική παλέτα θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Τα απαλά χρώματα είναι γνωστά για τις ηρεμιστικές τους ιδιότητες.

Αύξησε το φυσικό φως

Το φυσικό φως έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή σου διάθεση. Επειδή τον χειμώνα το ηλιακό φως είναι λιγότερο, χρειάζεται να διασφαλίσεις ότι οι κουρτίνες και τα παράθυρά θα είναι ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν πάλι το φως δεν είναι αρκετό, μπορείς να προσθέσεις μερικά λαμπάκια και φωτιστικά. Το ζεστό φως θα σε ηρεμήσει και θα σε χαλαρώσει.

Jenny.Gr
Pexels/ Nav Rashmi Kalsi

Κεριά, κεριά, κεριά

Hygge χωρίς κεριά, δεν γίνεται. Πραγματικά είναι απαραίτητη πινελιά για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα ζεστό καταφύγιο. Μάλιστα, τα φυσικά αρωματικά κεριά ή οι διαχυτές αιθέριων ελαίων μπορούν να δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά.

Βάλε τη δική σου πινελιά

Η προσθήκη προσωπικών στοιχείων στον χώρο σου ή στοιχείων που σε κάνουν χαρούμενο είναι εξίσου σημαντικό βήμα. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις συμπεριλάβει κομμάτια που έχουν συναισθηματική αξία και λένε μια ξεχωριστή ιστορία για σένα. Μπορείς, ακόμα, να αγοράσεις πράγματα που σου θυμίζουν κάτι όμορφο.

Μην ξεχάσεις τα βιβλία

Ένα βασικό στοιχείο για να βιώσεις το Hygge είναι κουλουριαστείς δίπλα στη φωτιά με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι και ένα υπέροχο βιβλίο. Επίλεξε μια βιβλιοθήκη από φυσικό ξύλο και γέμισέ τη με μια επιλογή από το αγαπημένο σου υλικό ανάγνωσης. Δεν χρειάζεται να βλέπεις συνέχεια Netflix.