HOME SWEET HOME

To κρεβάτι με ουρανό επέστρεψε: 3 ιδέες για να αναβαθμίσεις το δωμάτιό σου


JTeam

10 Ιανουαρίου 2024

To κρεβάτι με ουρανό επέστρεψε: 3 ιδέες για να αναβαθμίσεις το δωμάτιό σου
Pexels/ Taryn Elliott
Είναι επίσημο: Το κρεβάτι με ουρανό έχει επιστρέψει

Κανένα trend δεν διαρκεί για πάντα. Οι αλλαγές στον χώρο της διακόσμησης λαμβάνουν χώρα με φρενήρεις ρυθμούς. Αυτό, έχει συμβεί και με το κρεβάτι με ουρανό, το οποίο αν και το είχες ξεχάσει τα τελευταία χρόνια, πλέον έχει επιστρέψει πιο δυναμικά. Αυτό, φαίνεται και από τα social media εξάλλου, καθώς στο TikTok το hashtag #posterbed έχει σχεδόν 4 εκατομμύρια προβολές.

Και μη μπερδεύεσαι δεν χρειάζεται να εντάξεις ένα κρεβάτι με ουρανό στον χώρο σου με έναν παλιομοδίτικο ή ξεπερασμένο τρόπο. Πες «ναι» στα έντονα χρώματα, στα ιδιαίτερα μοτίβα και εμπιστεύσου το προσωπικό σου στιλ.

Παρακάτω, μπορείς να βρεις μερικά inspo.

Πρόσθεσε μια μοντέρνα πινελιά

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει μια παρόμοια αισθητική, εάν σκρολάρεις λίγο στα social. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κρεβάτι αποτελείται από ένα πλαίσιο από σφυρήλατο σίδερο, γαντζωμένο στο ταβάνι. Συνολικά, δίνει αυτό το ιδιαίτερο cocooning αποτέλεσμα, αλλά με μια μοντέρνα πινελιά.

Μη φοβηθείς το χρώμα

Το κρεβάτι με ουρανό δεν προορίζεται πλέον μόνο για τις εξοχικές επαύλεις. Σύμφωνα με τον Τζούλιαν Τσίσεστερ, ένα κρεβάτι με ουρανό «ενώ μπορεί να φαίνεται ότι ταιριάζει μόνο σε μεγάλα υπνοδωμάτια και σουίτες, στην πραγματικότητα μπορεί να λειτουργήσει ωραία σε κάθε σπίτι». Ωστόσο, είναι σημαντικό – εάν προχωρήσεις σε αυτή την επιλογή, να λάβεις υπόψη τις διαστάσεις του δωματίου, ώστε να μη «πνίγεται». Πάντως, το έντονο χρώμα και τα ιδιαίτερα μοτίβα, μπορούν να δώσουν απευθείας μια άλλη αισθητική στον χώρο σου.

Βάλε το προσωπικό σου στιλ

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο πιο ιδιωτικός χώρος του σπιτιού, αυτό σου δίνει το πάτημα, λοιπόν, να προσθέσεις σε κάθε άκρη του το προσωπικό σου στιλ. Φυσικά, μπορείς να πάρεις το απαραίτητο inspo από σχεδιαστές εσωτερικών χώρων που επαναπροσδιορίζουν το παραδοσιακό κρεβάτι με ουρανό και του δίνουν μια σύγχρονη ανανέωση. Με τη βοήθεια αυτού του inspo, προσάρμοσε στον χώρο σου τα υφάσματα, τα χρώματα και το στιλ που σου αρέσει. Είναι αυτό πιο δραματικό ή πιο minimal; Απλώς παίξε με τις επιλογές.