HOME SWEET HOME

Τα μεγαλύτερα deco trends για το 2024, σύμφωνα με το Pinterest


JTeam

23 Ιανουαρίου 2024

Τα μεγαλύτερα deco trends για το 2024, σύμφωνα με το Pinterest
Unsplash/ Spacejoy
To Pinterest προβλέπει τις κορυφαίες τάσεις διακόσμησης που θα επικρατήσουν το 2024 

Μετά από μερικές χρονιές όπου και κυριάρχησε ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός και τα ουδέτερα χρώματα, το 2024 αναμένεται να είναι πιο τολμηρό. Μαξιμαλισμός, ρετρό αισθητική και περισσότερη αυτοέκφραση, είναι μερικά από τα highlights για αυτή τη χρονιά.

Σύμφωνα με τη Σίντνεϊ Σταντμπάκ, Global Trends and Insights Lead στο Pinterest, το 2024 όλα θα αφορούν στη διοχέτευση της προσωπικότητάς μας μέσω της διακόσμησης του σπιτιού και στην υιοθέτηση ζωντανών και μοναδικών χρωμάτων.

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα deco trends για το 2024, σύμφωνα με το Pinterest.

Metallics

Το Pinterest μίλησε. Οτιδήποτε σε metallic θα έχει τεράστια απήχηση το 2024. Αυτή η ξαφνική δημοτικότητα δεν αποτελεί ίσως έκπληξη, καθώς τα μεταλλικά χρώματα ήταν τόσο δημοφιλή τη δεκαετία του '80. Αν θέλεις να δώσεις μια σύγχρονη πινελιά στο σπίτι σου, τότε η στροφή στα metallics θα προσφέρει μια εξαιρετικά δροσερή αναζωογόνηση.

Retro πινελιές

Aυτή η τάση θυμίζει τις κουζίνες της δεκαετίας του '70. Οι αναζητήσεις στο Pinterest για τo συγκεκριμένο trend έχουν αυξηθεί κατά 50%. Τα ογκώδη, εμπνευσμένα από τη δεκαετία του '70 κυλινδρικά σχήματα γίνονται τόσο δημοφιλή που το 2024 είναι πιθανό να αποχαιρετήσουμε πλήρως τα άκαμπτα σχέδια. Πάντως, αυτό που σίγουρα θα δούμε είναι έντονα χρώματα στους τοίχους και τα ντουλάπια της κουζίνας, όπως το πορτοκαλί, το πράσινο και το μουσταρδί.

Western gothic

Το western gothic - μαζί με μερικές vintage πινελιές θα είναι το next big thing για το 2024, σύμφωνα με το Pinterest. Οι αναζητήσεις για το «western gothic» αυξήθηκαν κατά 145% το 2023 και το Pinterest αναμένει να δει όλους, από τη Gen Z μέχρι τους Boomers, να υιοθετούν αυτή την τάση. Εάν θέλεις να την υιοθετήσεις και εσύ, εμπλούτισε τον χώρο σου με ιδιαίτερους τόνους, μελαγχολικές αποχρώσεις και δραματικές πινελιές.

Cafecore

Γιατί να πας σε μια καφετέρια όταν μπορείς να έχεις τη δική σου γωνιά στο σπίτι όπου θα απολαμβάνεις τον καφέ σου; Πλέον, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές το να δημιουργείς έναν χώρο που αναβαθμίζει την εμπειρία σου στο σπίτι, και το 2024 αυτό θα συνεχιστεί με έξτρα σχεδιαστική φινέτσα. Πολλά άτομα επιθυμούν πλέον να δημιουργήσουν άνετες γωνιές στην κουζίνα για να φτιάχνουν τον πρωινό τους καφέ.