HOME SWEET HOME

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που είναι «μαγνήτες» αρνητικής ενέργειας


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2024

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που είναι «μαγνήτες» αρνητικής ενέργειας
Unsplash/ Beazy
Αυτά είναι τα φυτά είναι καλύτερο να μην τα έχεις στο σπίτι σου

Δεν υπάρχει αμφιβολία, τα φυτά προσθέτουν γοητεία και ομορφιά σε κάθε σπίτι. Αλλά, φέρνουν όλα καλή τύχη ή μερικά εξ αυτών είναι «μαγνήτες» αρνητικής ενέργειας; Σύμφωνα, πάντως, με το Φενγκ Σούι πολλά φυτά, καθώς και η τοποθέτησή τους στο σπίτι μπορεί να γεμίζουν με αρνητική ενεργεία τον χώρο σου.

Πολλά φυτά, είναι «απαγορευμένα», είτε γιατί συνδέονται με τη στασιμότητα και τη γρουσουζιά, είτε γιατί θεωρείται πως είναι πηγές άγχους και στρες. Παρακάτω, θα βρεις 5 φυτά που είναι καλύτερο να μην έχεις στον εσωτερικό χώρο σου, γιατί είναι «μαγνήτες» αρνητικής ενέργειας.

Κάκτοι

Ένας κάκτος δεν πρέπει πότε να διατηρείται μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι, τα αγκαθωτά φυτά προσελκύουν την αρνητική ενέργεια, ενώ μπορεί να φέρουν αρνητικότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς και να αυξήσουν το άγχος.

Μπονσάι

Το μπονσάι είναι ιαπωνική λέξη και σημαίνει «δέντρο σε δοχείο», περιγράφοντας γενικότερα την τέχνη που αφορά στην καλλιέργεια δέντρων σε γλάστρες. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, τα συγκεκριμένα φυτά θεωρείται ότι είναι μαγνήτες κακής τύχης, καθώς αντιπροσωπεύουν την καθυστερημένη ανάπτυξη.

Ψεύτικα φυτά

Σε πολλές παραδόσεις, τα ψεύτικα φυτά είναι συνδεμένα με την εξαπάτηση – ειδικά όσα είναι φτιαγμένα από πλαστικό και άλλα τεχνητά υλικά. Τα ψεύτικα φυτά, προσελκύουν επίσης τη σκόνη και, καθώς ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκαλέσουν τη συσσώρευση αρνητικής ενέργειας. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η καθαριότητα είναι σημαντική για την προώθηση της καλής ενέργειας, οπότε τα φυτά που μαζεύουν σκόνη, πρέπει να αποφεύγονται.

Jenny.Gr
Pexels

Μπενζαμίνη

Η μπενζαμίνη, γνωστή και ως «κλαίουσα» (Ficus benjamina) είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου, λόγω της εύκολης φροντίδας και των κομψών φύλλων του. Ωστόσο, λέγεται ότι ενθαρρύνει και την αρνητική ενέργεια. Επίσης, μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει αλλεργίες, όποτε καλύτερα να το αφήνεις σε εξωτερικούς χώρους.

Ξεραμένα φυτά

Τα ξεραμένα φυτά είναι συνδεδεμένα με τη γρουσουζιά και την κακή τύχη, σε κάθε παράδοση. Μάλιστα, σε ορισμένες παραδόσεις, ένα νεκρό φυτό προσκαλεί τα κακόβουλα πνεύματα, ενώ γενικά πιστεύεται πως τα ξεραμένα φυτά είναι πηγές άγχους και στρες.