HOME SWEET HOME

Κρεβατοκάμαρα: Τα χρώματα που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα


JTeam

14 Μαρτίου 2024

Κρεβατοκάμαρα: Τα χρώματα που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα
Unsplash/ Spacejoy
Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ένας χώρος χαλάρωσης

H επιλογή των σωστών χρωμάτων για να ανανεώσεις την κρεβατοκάμαρά σου, είναι το «κλειδί» για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου. Θα γνωρίζεις ότι σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, τα ψυχρά χρώματα είναι γνωστά για τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες, ενώ τα ζεστά χρώματα διεγείρουν την ενέργεια. Με βάση, αυτόν τον «κανόνα», πρέπει να κινείσαι και την επιλογή των χρωμάτων στο υπνοδωμάτιο.

Και επειδή η άνοιξη καταφθάνει σιγά-σιγά, τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία για να κάνεις μια μικρή ανανέωση στον χώρο σου. Γι’ αυτό, εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα ιδανικά χρώματα για να προσθέσεις στην κρεβατοκάμαρά σου.

Sky blue

Το sky blue – και το baby blue είναι οι ηρεμιστικές αποχρώσεις που μειώνουν το στρες και και προάγουν μια αίσθηση οργάνωσης και αρμονίας. Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις, που συνδέονται με τη φύση, καθώς παραπέμπουν στα χρώματα του ουρανού, με τη φύση, είναι επίσης ένας «εύκολος» τρόπος για να δώσεις μια ξεχωριστή πινελιά στο υπνοδωμάτιό σου.

Απαλό πράσινο

Όπως και με τις παραπάνω αποχρώσεις, έτσι και το απαλό πράσινο είναι μια cool επιλογή για να προσθέσεις στην κρεβατοκάμαρά σου. Το πράσινο χρώμα είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές, χαλαρωτικές αλλά και θεραπευτικές του ιδιότητες. Ωστόσο, καλό είναι να προτιμήσεις ένα πράσινο στο οποίο υπερισχύει το μπλε χρώμα, για τη μέγιστη απόδοση.


Λιλά

Το λιλά είναι για πολλούς μια «ενήλικη» εκδοχή του ροζ. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, παρατηρείται μια αναζωπύρωση της δημοτικότητάς του και – πραγματικά είναι το τέλειο χρώμα για να εντάξεις στην κρεβατοκάμαρά σου. Το λιλά φέρνει ένα στοιχείο ηρεμίας μαζί με μια δόση ζεστασιάς.

Γκρι

Είναι μοντέρνο; Είναι. Είναι, όμως και χαλαρωτικό; Είναι. Το γκρι είναι το «απόλυτο» χρώμα για τη δημιουργία ενός ήρεμου υπνοδωματίου. Ειδικά το ασημένιο γκρι, δίνει μια αίσθηση σταθερότητας και άνεσης. Αυτή η απόχρωση μπορεί να συνδυαστεί και αναβαθμιστεί με τις βελούδινες υφές, αλλά και αποχρώσεις όπως το λευκό και το κόκκινο.

Γήινες αποχρώσεις

Οι γήινες αποχρώσεις θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα «ζεστό» και φιλόξενο περιβάλλον. Για να απογειώσεις το αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις κόκκινες λεπτομέρειες, παρά το γεγονός πως «παραδοσιακά» το κόκκινο θεωρείται ένα χρώμα που μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι αγχωμένος.