HOME SWEET HOME

Γιατί τα γυάλινα τραπέζια είναι red flag στο Φενγκ Σούι;


JTeam

22 Αυγούστου 2024

Γιατί τα γυάλινα τραπέζια είναι red flag στο Φενγκ Σούι;
Unsplash/Spacejoy
Είναι σημαντικό να προχωράμε στην κατάλληλη διακόσμηση με βάση τις αρχές του Φενγκ Σούι

Το σαλόνι είναι ο βασικός κοινωνικός χώρος σε ένα σπίτι. Είναι το σημείο όπου διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε και βρίσκουμε τη συναισθηματική μας ισορροπία. Και δεδομένης της σημασίας αυτού του χώρου, είναι σημαντικό να προχωράμε στην κατάλληλη διακόσμηση με βάση τις αρχές του Φενγκ Σούι. Η επιλογή των σωστών χρωμάτων, οι υφές, τα σχήματα και τα μεγέθη των επίπλων, είναι λεπτομέρειες που δεν πρέπει να αγνοούνται.

Σύμφωνα με την Κάρμεν Μπερλάνγκα, αρχιτέκτονα και interior designer, τα γυάλινα τραπέζια είναι ένα «μικρό» red flag για το Φενγκ Σούι. Δεν είναι πάντα απαραίτητα κακά, ωστόσο εξαρτάται από το πού είναι τοποθετημένα και από τη συνολική ενέργεια του χώρου. Όπως σημειώνει η ίδια, «το καλύτερο υλικό για έπιπλα, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, είναι το ξύλο καθώς συμβολίζει την ανάπτυξη ενώ παράλληλα εισάγει μια αίσθηση ζεστασιάς σε έναν χώρο».

Jenny.Gr
Unsplash/Spacejoy

«Το ξύλο είναι το αντίθετο του γυαλιού. Το γυαλί είναι ένα υλικό που μεταφέρει ευθραυστότητα και αστάθεια, το οποίο είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που χρειαζόμαστε σε αυτούς τους χώρους», προσθέτει η ίδια.

Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα για ένα τραπέζι στο σαλόνι;

Η Μπερλάνγκα είναι πιστή στα οβάλ και στρογγυλά τραπέζια. «Είναι τα πιο ευοίωνα, καθώς προσφέρουν την ελευθερία στους ανθρώπους να κάθονται προς όποια κατεύθυνση επιλέξουν και δεν έχουν γωνίες που, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, μπορούν να μεταδώσουν αρνητική ενέργεια».

Αυτό δεν σημαίνει πως ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τραπέζι είναι λάθος επιλογές, αν και δεν θα πρέπει να έχει αιχμηρές άκρες που μπορεί να δημιουργήσουν δυσφορία και ένταση σε όσους κάθονται γύρω του. Οι λείες άκρες ευνοούν περισσότερο την επικοινωνία.