HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι στην κουζίνα: Τα 4 χρώματα που θα δημιουργήσουν έναν χαλαρωτικό χώρο


JTeam

24 Αυγούστου 2024

Φενγκ Σούι στην κουζίνα: Τα 4 χρώματα που θα δημιουργήσουν έναν χαλαρωτικό χώρο
Unsplash/Olena Bohovyk
Είτε η κουζίνα είναι μεγάλη είτε μικρή, η διατήρηση της ηρεμίας, είναι το παν

Όλοι θέλουμε να δημιουργήσουμε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στην κουζίνα, η οποία φυσικά να ανταποκρίνεται στις καθημερινές μας ανάγκες. Λίγο με τα χρώματα, λίγο με τα έπιπλα, κατά καιρούς προσπαθούμε να την κάνουμε πιο κομψή και περισσότερο λειτουργική. Και εδώ, έρχεται να μας βοηθήσει το Φενγκ Σούι, δημιουργώντας τη σωστή ενέργεια και ροή στον χώρο.

Είτε η κουζίνα είναι μεγάλη είτε μικρή, η διατήρηση της ηρεμίας, είναι το παν. Είναι αυτό που όλοι θέλουμε. Αυτό, δεν σχετίζεται μόνο την ακαταστασία. Ένας σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της ροής της ενέργειας, είναι τα χρώματα της κουζίνας ή αλλιώς το «κλειδί» για τη δημιουργία μιας ξεκούραστης αίσθησης.

Παρακάτω, βρίσκεις 4 χρώματα που μπορούν να κάνουν την κουζίνα σου πιο χαλαρωτική

  • Αποχρώσεις πράσινου

Το ανοιχτό πράσινο είναι ένα βασικό χρώμα στο Φενγκ Σούι και είναι ιδανικό για ντουλάπια και τοίχους κουζίνας, ειδικά αν η απόχρωση είναι απαλή. Τα απαλά γήινα πράσινα είναι μια υπέροχη επιλογή για μια κουζίνα, καθώς είναι ηρεμιστικά και καταπραϋντικά. Στο Φενγκ Σούι, το πράσινο που αντιπροσωπεύει το στοιχείο του ξύλου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σπίτι και συμβολίζει την ανάπτυξη και την εξέλιξη καθώς και τη σταθερότητα και τη δύναμη.

  • Σπασμένο λευκό

Η απλότητα του λευκού το καθιστά τέλειο χρώμα για την κουζίνα. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το Φενγκ Σούι το λέει. Το λευκό αντιπροσωπεύει την ανανέωση και την καθαριότητα, κάτι που το καθιστά ιδανική επιλογή εάν θέλεις ο χώρος σου να εκπέμπει λιτότητα. Το λευκό προάγει την αγνότητα και αντανακλά επίσης το φυσικό φως, αυξάνοντας την ενέργεια και τη θετικότητα σε έναν χώρο.

  • Βαθύ κόκκινο

Για μια δυναμική αίσθηση, σκέψου να εντάξεις στην κουζίνα το βαθύ κόκκινο. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι, αυτό το χρώμα ταιριάζει τέλεια με ένα υπόλευκο ή κρεμ, ώστε να καταπραΰνουν την τόλμη του κόκκινου. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει την ενέργεια γιανγκ και μπορεί να φέρει άπλετη τύχη όταν χρησιμοποιείται στους βορειοανατολικούς και νοτιοδυτικούς χώρους του σπιτιού.

  • Buttermilk yellow

Το buttermilk yellow θα προσφέρει ζεστασιά και αρμονία σε μια κουζίνα. Το κίτρινο, γενικά, είναι ένα χαρούμενο χρώμα που αυξάνει επίσης τη θετική ενέργεια και ταιριάζει υπέροχα με ξύλινα στοιχεία. Εάν δεν θέλεις να κυριαρχεί το buttermilk yellow σε όλη την κουζίνα, τότε σκέψου να βάψεις τα ντουλάπια και τους τοίχους στο ίδιο χρώμα, για να προσφέρεις μια εκλεπτυσμένη αίσθηση.