HOME SWEET HOME

4 λάθη που δεν θα έκανε ποτέ ένας interior designer στο σπίτι του


JTeam

5 Οκτωβρίου 2024

4 λάθη που δεν θα έκανε ποτέ ένας interior designer στο σπίτι του
Unsplash
Και αφού δεν θα τα έκανε ένας interior designer, δεν πρέπει να τα κάνεις ούτε εσύ

Η διακόσμηση είναι ένα λεπτό ζήτημα κι ενώ υπάρχουν κανόνες και συγκεκριμένες αρχές, ο καθένας επιλέγει να διακοσμήσει το σπίτι του βάση του προσωπικού γούστου του και όχι τις προτάσεις ενός επαγγελματία. Η αρμονία και η ισορροπία είναι δύο χαρακτηριστικά που όλοι θέλουμε να πετύχουμε στον χώρο μας, ωστόσο εμπιστευόμαστε περισσότερο τη δική μας άποψη από αυτή ενός interior designer.

Όταν, λοιπόν, αναλαμβάνουμε ένα τόσο μεγάλο project, είναι λογικό να κάνουμε λάθη, γιατί αλλιώς φαίνονται τα πράγματα στη θεωρία και αλλιώς αποδεικνύονται στην πράξη. Μπορεί να μας αρέσει πολύ ένα έπιπλο ή ένα διακοσμητικό στο κατάστημα, ωστόσο, όταν αυτό μπει στον χώρο μας, είναι πιθανό να δείχνει εντελώς διαφορετικό, απογοητεύοντάς μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε ή να παίρνουμε μια δεύτερη γνώμη από έναν επαγγελματία για καθετί που μας προβληματίζει.

Όσο περίπλοκο κι αν είναι το κεφάλαιο διακόσμηση, interior designers αποκαλύπτουν ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στη διακόσμηση του σπιτιού τους, ζητώντας την προσοχή μας. Πρόκειται για μικρά πράγματα που, όμως, μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε έναν χώρο και έτσι καλό θα ήταν να αποφύγουμε.

Τα λάθη που είναι απαγορευτικό να κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Λάθος νούμερο 1: Πρώτη επιλογή είναι το χρώμα που θα βάψεις τους τοίχους

Jenny.Gr
Unsplash

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η άποψη ότι πρέπει να ξεκινάνε όλα από το χρώμα στους τοίχους επικρατεί ως σήμερα και πολλές φορές καθορίζει τα υπόλοιπα έπιπλα. Λάθος! Οι interior designers τονίζουν πως το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που επιθυμούμε να υπάρχουν στον χώρο μας κι έπειτα να εστιάσουμε στο χρώμα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, συνεπώς είναι απίθανο να μην βρούμε αυτό που μας αρέσει.

Λάθος νούμερο 2: Υιοθέτηση πολλών τάσεων

Jenny.Gr
Unsplash

Κανείς δεν είπε να μην ακολουθήσεις τις επιταγές της μόδας και τα deco trends στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ διαφορετικό από τη συνολική υιοθέτηση όλων των τάσεων, γιατί τότε δημιουργείται ένα χάος και χάνεται εντελώς η αρμονία που επιδιώκουμε να πετύχουμε στον χώρο μας. Όσο κι αν σου αρέσει μία τάση, απόφυγε να επενδύσεις σε ένα ακριβό έπιπλο που θα κυριαρχεί και προτίμησε να την ενσωματώσεις αγοράζοντας μικρότερα διακοσμητικά.

Λάθος νούμερο 3: Συνωστισμός επίπλων

Jenny.Gr
Unsplash

Όταν δημιουργείς έναν χώρο από το μηδέν, είναι δύσκολο να υπολογίσεις ακριβώς τι χρειάζεσαι και τι όχι προτού δεις τα έπιπλα και τα διακοσμητικά να «ντύνουν» τον χώρο σου. Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε είναι να γεμίζουμε ασφυκτικά τα δωμάτια του σπιτιού μας με έπιπλα, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να είναι λειτουργικά και βολικά. Απόφυγε τη χρήση πολλών σκούρων χρωμάτων, μεγάλων επίπλων και ποικίλων μοτίβων, για να φέρεις την επιθυμητή ισορροπία στον χώρο σου.

Λάθος νούμερο 4: Αγνοείς τη λειτουργικότητα των αντικειμένων

Jenny.Gr
Unsplash

Όσο ωραίο ή οικονομικό κι αν είναι ένα αντικείμενο, μην βιαστείς να το βάλεις στο καλάθι σου. Ένα από τα σημαντικότερα βήματα για να πετύχεις μια άρτια διακόσμηση στον χώρο σου, είναι να αναρωτιέσαι κάθε φορά που θα χρησιμεύσει η υποψήφια αγορά σου. Με αυτόν τον τρόπο η επιλογή γίνεται πιο εύκολη και βγαίνεις από δύσκολα διλήμματα που σκεφτόσουν για ημέρες. Ταυτόχρονα, το σπίτι σου διατηρείται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ώστε να ζεις άνετα, να νιώθεις οικεία και να χαλαρώσεις με τη διακόσμησή του.