HOME SWEET HOME HOME TIPS

9 τρόποι να ζεστάνεις το υπνοδωμάτιο χωρίς να ανάψεις θέρμανση


JTeam

3 Ιανουαρίου 2023

9 τρόποι να ζεστάνεις το υπνοδωμάτιο χωρίς να ανάψεις θέρμανση
pexels
Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips, θα μπορείς να κοιμάσαι χωρίς να κρυώνεις και κυρίως χωρίς να ανεβαίνει ο λογαριασμός στα ύψη

Ξέρεις ότι τώρα περισσότερο από ποτέ, καλό είναι να μάθεις να ζεις χωρίς θέρμανση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σπίτι και κυρίως το υπνοδωμάτιο σου πρέπει να θυμίζει έναν μικρό Βόρειο Πόλο. Μπορείς να το μετατρέψεις σε μια ζεστή φωλιά για τους καλύτερους ύπνους της ζωής σου.

Τα παρακάτω tips είναι γρήγορα, εύκολα και θα σου δώσουν τη λύση που ψάχνεις αν δεν θες να δεις για μια ακόμη φορά φουσκωμένους λογαριασμούς στο κατώφλι της πόρτας σου.

Τσέκαρε για πιθανές χαραμάδες

Αν οι μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα του δωματίου σου έχουν κενά, τότε η εσωτερική ζέστη θα φεύγει προς τα έξω και το αποτέλεσμα θα είναι να κρυώνεις. Οπότε καλό είναι να ελέγξεις πόρτες και παράθυρα. Ο πιο απλός τρόπος για να το κάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα αναμμένο κερί. Βάλτο στο σημείο που κλείνει η πόρτα ή το παράθυρο και δες αν τρεμοπαίζει ή σβήνει. Αν όχι, τότε είσαι εντάξει. Αν σβήνει ή τρεμοπαίζει, όμως, τότε θα πρέπει να κάνετε κάτι για να καλύψεις τα κενά.

Επένδυσε σε πιο ζεστά σκεπάσματα

Ενώ είναι από τις πρώτες λύσεις που θα μπορούσαν να σου έρθουν στο μυαλό, συνήθως την προσπερνάς. Aν το κρύο γίνεται αφόρητο, μπορείς πολύ απλά να επενδύσεις σε μια ηλεκτρική κουβέρτα, την οποία θα μπορείς να ανάβεις για 5-10 λεπτά πριν πας για ύπνο. Διαφορετικά με μια κουβέρτα και ένα πάπλωμα, θα πιάνεις τις θερμοκρασίες που θες όταν έχει πολύ κρύο.

Jenny.Gr
pexels

Μόνωσε τα παράθυρα

Η μόνωση είναι σημαντική σε παράθυρα, πόρτες αλλά και ξύλινα πατώματα. Τα παράθυρα, λόγω του υλικού κατασκευής τους, αποτελούν ένα από τα πιο «ευαίσθητα» σημεία του σπιτιού ως προς το θέμα της θερμομόνωσης τον χειμώνα. Μάλιστα, το πρόβλημα μπορεί να διογκωθεί αν τα κουφώματα αυτών είναι ξύλινα ή παλαιού τύπου. Η πιο απλή και προσιτή λύση είναι μία και απαντά σε δύο απλά βήματα: στεγανοποίηση της εξωτερικής πλευράς του παραθύρου και επιπλέον θερμομόνωση της εσωτερικής του πλευράς με ειδικού τύπου ταινία ή άλλο θερμομονωτικό υλικό.

Απομάκρυνε το κρεβάτι σου από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα

Ακόμη κι αν δεν υπάρχουν χαραμάδες, είναι καλό το κρεβάτι σου να είναι καλά προστατευμένο. Αυτό μπορεί να μην αποτελεί λύση για όλα τα υπνοδωμάτια αλλά αν το δικό σου κρεβάτι βρίσκεται κοντά σε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, καλό είναι να το μεταφέρεις τους χειμερινούς μήνες.

Στρώσε χαλιά

Το μυστικό, πέρα από τα διακοσμητικά και το αναμμένο τζάκι φυσικά, βρίσκεται στο πάτωμα και συγκεκριμένα στην κάλυψή του με χαλιά ή μοκέτες. Ζεστά χαλιά κάνουν την ατμόσφαιρα πιο γλυκιά και φιλόξενη και σίγουρα προσφέρουν την απαραίτητη ζεστασιά στον χώρο. Μπορείς εναλλακτικά να επιλέξεις τις μοκέτες για την εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση που προσφέρουν αλλά και τη μεγαλύτερή τους ασφάλεια ιδιαίτερα σε σπίτια με παιδιά, καθώς αποφεύγεται το γλίστρημα στο γυμνό δάπεδο και φυσικά η επιφάνεια του πατώματος είναι πολύ πιο μαλακή.

Jenny.Gr
pexels

Γύρισε τον ανεμιστήρα οροφής

Γύρισε τον ανεμιστήρα οροφής καθώς είναι μια πολύ οικονομική λύση ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Το καλοκαίρι πρέπει να τον γυρίζεις αντίθετα από τη φορά του ρολογιού και τον χειμώνα προς τη φορά του ρολογιού για ζέστη.

Έχε τις κουρτίνες ανοιχτές ως το μεσημέρι

Το φως του ήλιου θα ζεστάνει το δωμάτιο μέχρι να αρχίσει το φως να πέφτει κι έτσι θα έχεις φτιάξει ένα ζεστό καταφύγιο από τις ακτίνες του ηλίου για να κάνεις ένα απολαυστικό ύπνο το βράδυ χωρίς να τουρτουρίζεις.

Κάλυψε τα παράθυρα

Μπορείς να αντικαταστήσεις τις λεπτές κουρτίνες που έχεις το καλοκαίρι. Αντικατάστησε τις με πιο χοντρές που βοηθούν στη διατήρηση της ζέστης στο εσωτερικό του υπνοδωματίου. Διάλεξε χοντρές, χειμωνιάτικες κουρτίνες σε έντονο χρώμα για να δημιουργήσετε μια άκρως ζεστή ατμόσφαιρα.

Φόρεσε κάλτσες και ζεστά αξεσουάρ

Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ζεσταθείς. Μπορείς να φοράς πιο συχνά τις αγαπημένες σου κάλτσες για να κρατάς το σώμα σου ζεστό αφού το κρύο ξεκινάει από τα πόδια. Βάλε πάνω σου ό,τι μπορείς για να έχεις τη ζεστασιά συντροφιά όλο το βράδυ αλλά πρόσεξε μην το παρακάνεις.