UPDATE #NOW

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα παλτό και τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ μας;


JTeam

3 Ιανουαρίου 2023

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα παλτό και τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ μας;
pexels
Τι γίνεται με τα πανωφόρια;

Έχεις σκεφτεί ποτέ πριν βγάλεις το μπουφάν από πάνω σου, πόσα μικρόβια έχει επάνω του και πόσες επιφάνειες έχει αγγίξει σe μέσα μαζικής μεταφοράς και σε όλα τα μέρη από τα οποία έχεις περάσει; Η αλήθεια είναι πως ασχολούμαστε πολύ περισσότερο με το πλύσιμο των υπόλοιπων ρούχων, ξεχνώντας πως και τα πανωφόρια χρειάζεται να είναι καθαρά.

Για κάποιον παράξενο λόγο, δεν πλένουμε τόσο συχνά τα παλτό μας όσο τα καθημερινά μας ρούχα. Μπορεί και καθόλου. Αν ανήκεις κι εσύ στο 38% των ανθρώπων που πλένουν το παλτό, τα γάντια και το κασκόλ τους μία φορά τον χρόνο ή και λιγότερο, οι ειδικοί σού έχουν καλά νέα.

Σύμφωνα με τον Dr. Thomas A. Russo του πανεπιστημίου του Buffalo: «Στο τέλος της ημέρας, οι μολυσματικές ασθένειες που μεταφέρονται από τα ρούχα, είναι ελάχιστες. Υπάρχει λοιπόν το ενδεχόμενο να κολλήσετε κάτι μέσω αυτών; Ναι, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες».

Jenny.Gr
pexels

Επειδή όμως οι πιθανότητες είναι λίγες, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πανωφόρια σου δεν πρέπει να πλένονται ποτέ. Oι ειδικοί προτείνουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ που βάζουμε στο κρύο, να τα πλένουμε τρεις με πέντε φορές κάθε σεζόν και πιο συχνά τα γάντια που έρχονται σε επαφή με πόμολα, πόρτες και τα κουμπιά του ασανσέρ.

Όσο για τον τρόπο πλύσης, καλό είναι να ακολουθείς τις οδηγίες που αναγράφονται ενώ όσο πιο ζεστό είναι το νερό, τόσο πιο εύκολα εξουδετερώνει τα μικρόβια.