HOME SWEET HOME HOME TIPS

5 περιττά πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς (επιτέλους) από το σπίτι σου


JTeam

12 Οκτωβρίου 2023

5 περιττά πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς (επιτέλους) από το σπίτι σου
pexels
Για να ανασάνει το προσωπικό σου καταφύγιο, πρέπει να πάρεις την απόφαση να αποχωριστείς τα παρακάτω είδη, σύμφωνα με τους professional organizers

Αν σου ζητούσαμε να περιγράψεις με μια λέξη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο σπίτι σου, ίσως αυτή ήταν το χάος. Αυτό συμβαίνει επειδή μαζεύεις πολλά πράγματα από ένα είδος. Αν λατρεύεις για παράδειγμα τα πιάτα, κάνεις διάφορες συλλογές από αυτά με αποτέλεσμα να μαζεύεις στοίβες, προκαλώντας έναν μεγάλο όγκο αντικειμένων στην κουζίνα.

Αν ακόμη κι αν φροντίζεις να τακτοποιείς διαρκώς τους χώρους του σπιτιού σου, αυτοί μοιάζουν μονίμως ακατάστατοι, τότε κάτι δεν κάνεις σίγουρα καλά. Η λύση είναι να ξεφορτωθείς ό,τι δεν χρειάζεσαι και μαζεύει απλά σκόνη. Πέταξέ τα ή, ακόμα καλύτερα, χάρισέ τα το συντομότερο δυνατό σε κάποιον που μπορεί να τα έχει ανάγκη.

Αυτό που πρέπει να κάνεις στην ουσία, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να κρατήσεις τα απολύτως απαραίτητα από τα αγαπημένα σου είδη. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να βάλεις σε τάξη το σπίτι σου.

5 περιττά είδη για να ξεφορτωθείς από το σπίτι σου (όταν είναι από διπλά και πάνω)

1. Κούπες και μπουκάλια

Μην παρεξηγηθούμε! Δεν εννοούμε όλα! Μπορείς να κρατήσεις τις απολύτως απαραίτητες κούπες και μπουκάλια, αφαιρώντας τα περιττά είδη αφού στοιχηματίζουμε ότι τα περισσότερα καταλήγουν να ζουν αιώνια σε ντουλάπια χωρίς την παραμικρή χρήση.

2. Μαγειρικά σκεύη

Το ξεσκαρτάρισμα στην κουζίνα δεν πρέπει να τελειώσει στις κούπες και τα μπουκάλια, σύμφωνα με την professional home organizer, Μπρέντα Σκοτ. «Βλέπουμε πολλά διπλά είδη στα μαγειρικά σκεύη. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται τόσα τιρμπουσόν, φλιτζάνια ή σπάτουλες μαγειρικής.

Jenny.Gr
pexels

3. Βιβλία

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι έχουμε άπειρα βιβλία στο σπίτι. Χρειάζεται να κρατήσεις μόνο τα αγαπημένα και όσα ξέρεις ότι πρόκειται να διαβάζεις ξανά και ξανά. Όλα τα υπόλοιπα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: σε εκείνα που έχεις ήδη διαβάσει, σε εκείνα που ξεκίνησες να διαβάζεις αλλά έχασες αμέσως το ενδιαφέρον και σε όσα δεν έχεις διαβάσει ούτε μισή τους σελίδα. Όσα λοιπόν δεν χρειάζονται, χάρισέ τα κάπου που θα πιάσουν τόπο.

4. Σεντόνια

Είναι ωραίο να ξέρεις ότι έχεις πολλά σεντόνια για να στρώνεις για σένα και για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αλλά καλό είναι να περιορίσεις τη συλλογή τους καθώς πολλά από αυτά καταλήγουν να μένουν μόνιμα στα συρτάρια.

5. Είδη γιορτινής διακόσμησης

Οι γιορτές είναι η καλύτερη δικαιολογία για να μαζεύεις περιττά είδη. Αυτό σημαίνει ότι καταλήγεις να φιλοξενείς όλο τον χρόνο στο σπίτι σου, πολλά πράγματα που δεν χρησιμοποιείς ούτε όταν πρέπει. Κάνε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα και κράτα μόνο ό,τι σκοπεύεις να διακοσμήσεις αυτή τη φορά.