HOME SWEET HOME HOME TIPS

4 πράγματα που οι επαγγελματίες οργάνωσης δεν κρατούν ποτέ στο σπίτι τους


JTeam

15 Ιανουαρίου 2024

4 πράγματα που οι επαγγελματίες οργάνωσης δεν κρατούν ποτέ στο σπίτι τους
Unsplash/ Jason Leung
Πρέπει να ξεφορτωθείς μερικά souvenir, κουτιά προϊόντων ή όλα αυτά τα άπειρα χαρτιά που μαζεύεις σε μια γωνία

Ναι, είναι δύσκολο να αποφασίσεις τι ακριβώς θέλεις ή πρέπει να ξεφορτωθείς από το σπίτι σου, για να είναι πραγματικά τακτοποιημένο. Πρέπει να ξεφορτωθείς μερικά souvenir, κουτιά προϊόντων ή όλα αυτά τα άπειρα χαρτιά που μαζεύεις σε μια γωνία και απλώς γεμίζουν σκόνη;

Πολλές φορές, χωρίς να το καταλάβεις δένεσαι συναισθηματικά με διάφορα αντικείμενα, χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Άλλες φορές πάλι θεωρείς ότι είναι σοφό το να τα αποθηκεύεις κάπου, γιατί κάποια στιγμή θα τα χρειαστείς. Τελικά, αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ.

Και επειδή οι απορίες σου είναι πολλές, εμείς θα σε βοηθήσουμε. Αυτά είναι τα 4 πράγματα που αρνούνται να κρατήσουν στο σπίτι τους οι επαγγελματίες οργάνωσης.

Κουτιά προϊόντων

Τα κουτιά για διάφορες συσκευές, φορητούς υπολογιστές, gadgets ή άλλα προϊόντα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ογκώδη και κάποιες φορές καθόλου απαραίτητα. Επίσης, μπορεί να συσσωρεύσουν σκόνη – κάτι που σίγουρα δεν θέλεις. Φυσικά, μερικά κουτιά καλής ποιότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση συρταριών ή άλλων χώρων.

Εγχειρίδια οδηγιών

Δημιουργούν περιττή ακαταστασία, γιατί περισσότερο χαρτί σημαίνει και περισσότερη σκόνη. Όλα αυτά που ψάχνεις σε ένα εγχειρίδιο για μια συσκευή, μπορείς κάλλιστα να τα βρεις στο διαδίκτυο.

Ρούχα που δεν φορούν πλέον

Jenny.Gr
Unsplash

Έχουμε ξαναμιλήσει για τα ρούχα που δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης και απλώς πιάνουν πολύ χώρο στην ντουλάπα. Εάν δεν θέλεις να τα πετάξεις, μπορείς να τα δώσεις σε κάποιον. Δεν πρέπει να αποθηκεύεις ό,τι δεν χρησιμοποιείς.

Μεγάλα κουτιά αποθήκευσης

Ναι, αυτά τα κουτιά που μόλις τα γεμίσεις, είναι αδύνατον να τα σηκώσεις. Πέρα από αυτό, τα μεγάλα κουτιά είναι συχνά δύσκολο να χωρέσουν σε ντουλάπες και άλλους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σου. Καλύτερα τα χρησιμοποιείς πιο μικρά κουτιά, με μεγάλες ετικέτες, ώστε να μπορείς να βρίσκεις γρήγορα τι περιέχει το καθένα.