#MAMAPETOUNIASCORNER

10+1 ιδέες για όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές παρέα με την οικογένεια σας


Ζωή Κατσάτου

18 Δεκεμβρίου 2019

10+1 ιδέες για όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές παρέα με την οικογένεια σας

Τώρα στις γιορτές, είναι η κατάλληλη στιγμή να αφήσουμε, για λίγο, τις δουλειές και τις σκοτούρες, να κλείσουμε τα κινητά και να αφιερώσουμε χρόνο στην οικογένεια και στους φίλους μας. 

Οι αναμνήσεις που θα δημιουργήσουμε θα μας συντροφέψουν ολόκληρη τη νέα χρονιά και θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές αγάπης και χαράς.

Να, μερικές δικές μου ιδέες για όμορφα και δημιουργικά Χριστούγεννα:

1.Φορέστε ποδιές και αυτοσχέδιους σκούφους και γίνετε ζαχαροπλάστες.
Φτιάξτε μελομακάρονα, κουραμπιέδες και την βασιλόπιτα με το χρυσό φλουρί.

2. Η περίοδος των γιορτών είναι μια καλή ευκαιρία για σινεμά και θέατρο. Βρείτε ενδιαφέρουσες παραστάσεις και ταινίες και αφεθείτε στη μαγεία τους. 

3. Μεταμορφώστε το τραπέζι της κουζίνας σε ατελιέ ζωγραφικής και φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κάρτες τις οποίες και θα στείλετε με το ταχυδρομείο. 

4.Κοιμηθείτε στρωματσάδα στο σαλόνι, διαβάζοντας χριστουγεννιάτικα παραμύθια και χαζεύοντας τα φωτάκια του δέντρου. 

5. Πάρτε ένα άδειο βάζο από μαρμελάδα και γεμίστε το χαρτάκια με ευχές που θέλετε να πραγματοποιηθούν τη χρονιά που έρχεται. Στο τέλος της χρονιάς, μπορείτε να διαβάσετε τις ευχές και να δείτε πόσες από αυτές πραγματοποιήθηκαν.

6. Κλείστε τη μέρα σας με μια αυτοκινητάδα στους στολισμένος δρόμους της πόλης, ακούγοντας την αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη μουσική. 

7. Ξενυχτήστε παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, πίνοντας παιδική σαμπάνια με γεύση φράουλα.

8. Οργανώστε μια βραδιά χριστουγεννιάτικων ταινιών στο σαλόνι, φτιάξετε πίτσα και ποπ κορν και καλέστε τους φίλους των παιδιών σας για ένα χριστουγεννιάτικο κινηματογραφικό αφιέρωμα που θα τους μείνει αξέχαστο.

9. Συγκεντρώστε όσα βιβλία, παιχνίδια και ρούχα δε χρειάζεστε και πηγαίνετε,  παρέα με τα παιδιά σας να τα δωρίσετε σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη. 

10. Μαγειρέψτε όλοι μαζί το αγαπημένο σας φαγητό και κάντε πικνίκ κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

11. Φτιάξτε μικρά χειροποίητα γούρια προσθέτοντάς τα, στα δώρα των αγαπημένων σας προσώπων, με την ευχή να έχουν μια χρονιά όπως την επιθυμούν!
 
Σας εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές!

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στον φυσικό μου χώρο, στο blog μου Mama Petounia, στο instagram μου @mamapetounia, αλλά και στο facebook page μου Mama Petounia