#MAMAPETOUNIASCORNER

Πώς είναι να είσαι "Η πιο Τέλεια Μαμά του κόσμου"


Ζωή Κατσάτου

14 Οκτωβρίου 2020

Πώς είναι να είσαι "Η πιο Τέλεια Μαμά του κόσμου"

Δεν είναι λίγες οι φορές που η κόρη μου, μου λέει πως είμαι "Η πιο Τέλεια Μαμά του κόσμου". Και όσο κι αν απέχω έτη φωτός από την τελειότητα, μου αρέσει να την ακούω να το λέει, γιατί καταλαβαίνω πως με αυτόν τον τρόπο θέλει να μου εκφράσει την αγάπη της. 

Της εξηγώ φυσικά, πως ούτε τέλειο υπάρχει, αλλά ούτε και είναι και το ζητούμενό μας. Εκείνη όμως δεν σταματά να με αποκαλεί έτσι, κάθε φορά που νιώθει ένα έντονο συναίσθημα για μένα.

Κι όμως, είναι κάτι βράδια, που αυτό το "Η πιο Τέλεια Μαμά του κόσμου", παρόλο που και οι δυο μας έχουμε συμφωνήσει πως δεν υπάρχει, έρχεται και στέκεται μπροστά μου, βγάζοντας μου την γλώσσα, έτοιμο να με κοροϊδέψει, να μου θυμίσει όλα μου τα λάθη και να με κάνει να νιώσω πως πρέπει να κάνω ακόμα πιο πολλά, ακόμα πιο σωστά πράγματα ως άνθρωπος και μητέρα.

Και φυσικά, το "Η πιο Τέλεια Μαμά του κόσμου" δεν έρχεται μόνο του, αλλά παρέα με τις ενοχές μου, που στρογγυλοκάθονται απέναντι μου και μου ζητούν τα ρέστα.

Κι όσο εγώ προσπαθώ να τους εξηγήσω πως κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ και πως είμαι απλά ένας άνθρωπος με τις αδυναμίες και τα λάθη του, τόσο η απρόσκλητη παρέα προσπαθεί να με κάνει να νιώσω πως στο διαγώνισμα, ως μαμά, παίρνω κάτω από τη βάση.

Και τότε, η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ για να φύγουν οι απρόσκλητοι επισκέπτες, είναι να πάρω αγκαλιά το κοριτσάκι μου, να του μιλήσω τρυφερά και ειλικρινά, λέγοντάς του πως η αγάπη που νιώθω για αυτήν, είναι τόσο μεγάλη, που είναι ικανή να με κάνει καλύτερο άνθρωπο και πως σε αυτόν τον δρόμο, βρίσκομαι και περπατώ.

Δεν είμαι τέλεια, το ξέρω. Θέλω όμως, να μαθαίνω από τα λάθη μου, να βλέπω τα αρνητικά συναισθήματα μου, να πέφτω, μα να ξανασηκώνομαι. Κι όταν μένω πιστή σ' αυτό το δρόμο, απέναντι στις ανασφάλειες, στα τραύματα και τις παραξενιές μου, γεμίζω χαρά και ελπίδα, κάθε φορά που το παιδί μου με αποκαλεί τέλεια!

Για αυτό, την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάποιον να σε αποκαλεί "Τέλεια", μην το προσπεράσεις ή φέρεις αντίρρηση σε αυτό. Απλά κράτησέ το, και προσπάθησε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος! 

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στον φυσικό μου χώρο, στο blog μου Mama Petounia, στο instagram μου @mamapetounia αλλά και στο facebook page μου Mama Petounia