#MAMAPETOUNIASCORNER

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης: Η πιο όμορφη και απλή κατασκευή για τα φετινά Χριστούγεννα


Ζωή Κατσάτου

25 Νοεμβρίου 2020

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης: Η πιο όμορφη και απλή κατασκευή για τα φετινά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα τα αγαπώ πολύ. Κι από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου, η Χριστίνα, μόλις πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων, έχω διπλή χαρά. Και, γιατί γιορτάζει η κόρη μου, αλλά και για τη γλυκιά αίσθηση, που η ίδια η γιορτή αφήνει στην καρδιά μου. Μέσα στα πολλά όμορφα και χαρμόσυνα πράγματα που κάνουμε, φτιάχνω και μια κατασκευή που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. 

Ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Και κάθε μέρα, ξεκινώντας από την πρώτη του Δεκέμβρη, και μετρώντας αντίστροφα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων, ένα δωράκι περιμένει τη Χριστίνα. Είναι μια συνήθεια, που δίνει πολλή χαρά σε εκείνη, αλλά και σε μας και την περιμένουμε κάθε χρόνο με μεγάλη ανυπομονησία.

Το ημερολόγιο μας, κουτάκια ή  φακελάκια, ανάλογα με την κατασκευή, που θα επιλέξω να κάνω, περιέχει δώρα, όπως όμορφα χριστουγεννιάτικα βιβλία, γραφική ύλη, παιχνίδια, κάποιο παζλ, μικρά γλυκίσματα αλλά και προτάσεις, που θα ομορφύνουν την καθημερινότητά μας, όπως το να φάμε όλοι μαζί παρέα στο σαλόνι, βλέποντας μια χριστουγεννιάτικη ταινία, να παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια, να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και κουλουράκια, να τραγουδήσουμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, να κοιμηθούμε δίπλα στο στολισμένο δέντρο, να πιούμε ζεστή σοκολάτα και να γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να χαρίσουμε κάτι δικό μας σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να φτιάξετε κι εσείς ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα παιδιά σας ή για κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, βάζοντας τη φαντασία σας να δουλέψει, γιατί είμαι σίγουρη πως θα του δώσετε πολύ μεγάλη χαρά. Φέτος ειδικά, που έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να δραπετεύσουμε από την κατήφεια και την ανασφάλεια, τέτοιες μικροχαρές, σε συνδυασμό με τη γιορτή,  δίνουν μια γεύση ελπίδας και ομορφιάς στη ζωή μας.

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στον φυσικό μου χώρο, στο blog μου Mama Petounia, στο instagram μου @mamapetounia αλλά και στο facebook page μου Mama Petounia

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits.

jenny.gr