#MAMAPETOUNIASCORNER

Νιώθεις κουρασμένη μες στη μέρα; Μήπως δεν τρως πρωινό;


Ζωή Κατσάτου

6 Οκτωβρίου 2021

Νιώθεις κουρασμένη μες στη μέρα; Μήπως δεν τρως πρωινό;

Το πρωινό, είναι το αγαπημένο μου γεύμα! Μου αρέσει να ξεκινάω τη μέρα μου δυναμικά, τρώγοντας κάτι νόστιμο και υγιεινό, ικανό να μου χαρίσει την ενέργεια που χρειάζομαι για να ανταπεξέλθω στο απαιτητικό καθημερινό μου πρόγραμμα.

Άλλωστε το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Κι αυτό δεν σας το λέω επειδή είθισται να το λένε συχνά. Έχω διαπιστώσει από προσωπική εμπειρία, πως όταν δεν τρώω πρωινό, συμβαίνουν τα εξής στον οργανισμό μου:

1. Νιώθω κουρασμένη και κακόκεφη.

2. Μπορεί να φάω με μεγαλύτερη ευκολία τροφές που σε άλλη περίπτωση δεν θα τις έτρωγα.

3. Αισθάνομαι εκνευρισμό και υπνηλία.

4. Δεν μπορώ εύκολα να συγκεντρωθώ.

Έπειτα από τη νηστεία της νύχτας, ο οργανισμός μου έχει ανάγκη από ενέργεια για να λειτουργήσει σωστά. Ένα καλό πρωινό, μου παρέχει τις αναγκαίες ποσότητες φυτικών ινών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων για να ξεκινήσω τη μέρα μου, αποτρέποντας τις μεγάλες διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα μου, μειώνοντας την όρεξη για μεγαλύτερη κατανάλωση ανθυγιεινών πρόχειρων τροφών μέσα στη μέρα, ενώ ταυτόχρονα τονώνει και το ανοσοποιητικό μου.

Έτσι το πρωινό, με βοηθάει να έχω μια πιο ισορροπημένη διατροφή και να διατηρώ ένα φυσιολογικό βάρος. Συνήθως επιλέγω ένα μπολ με γκρανόλα, φυτικό γάλα κι ένα φρούτο, αφού πιστεύω πως αυτό  είναι ένα πλήρες και ολόκληρο πρωινό, που εμένα προσωπικά μου αρέσει και μου ταιριάζει πολύ.

Είναι εύκολο και γρήγορο, χωρίς να με βαραίνει με πολλούς υδατάνθρακες, ζάχαρη και θερμίδες, ενώ παράλληλα με κρατάει χορτάτη μέχρι το επόμενο μου γεύμα.

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις μια φρουτοσαλάτα, ένα σάντουιτς με τυρί και λαχανικά, φρυγανιές με βούτυρο ξηρών καρπών ή μια ομελέτα κι ένα ποτήρι φυσικό χυμό. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στον φυσικό μου χώρο, στο blog μου Mama Petounia, στο instagram μου @mamapetounia αλλά και στο facebook page μου Mama Petounia