ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Εμμηνόπαυση και ακμή: Πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις


JTeam

22 Αυγούστου 2022

Εμμηνόπαυση και ακμή: Πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις
@greceghanem
Τα τρία βασικά steps για να βοηθήσεις το δέρμα στην περίοδο της εμμηνόπαυσης

H περίοδος της εμμηνόπαυσης για κάθε γυναίκα είναι μια περίοδος αλλαγής και ορμονών, εξού και οι δερματικές παθήσεις στο διάστημα αυτό είναι κάτι που πολλές γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν. Ένα από τα πιο γνωστά συμπτώματα είναι και ακμή την περίοδο της εμμηνόπαυσης, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό για κάθε γυναίκα.

Jenny.Gr
@greceghanem

Πως αλλάζει το δέρμα κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης;

Ξηρότητα, κοκκινίλες και σπυράκια είναι πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους, κατα την διάρκεια της εμμηνόπαυσης... Ωστόσο ειδικοί και προϊόντα μπορούν να σε βοηθήσουν να φροντίσεις το δέρμα σου κατάλληλα, έτσι ώστε είτε να αποφύγεις τέτοια δερματικά προβλήματα, είτε να καλυτερεύσεις το αποτέλεσμα. Όπως κάθε φορά, η επίσκεψη σε έναν ειδικευμένο δερματολόγο προκειμένου να εξετάσει αναλυτικά τις ορμόνες που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητική, ενώ το skincare θα πρεπει πλέον να αποτελεί προτεραιότητα.

Με την αρχή της εμμηνόπαυσης το δέρμα ξεκινά να χάνει το κολλαγόνο και την ελαστικότητα του, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λεπτό και αφυδατωμένο. Γι' αυτό και σημαντικότερο step στην φροντίδα του δερματος σου, είναι η ενυδάτωση.

Παίζει ρόλο η απόχρωση του δέρματος μας στις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης;

Σύμφωνα μάλιστα με το Allure και τις τρεις ειδικούς στην δερματολογία, την Mona Gohara, κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο Yale School of Medicine και τις Jeannette Graf και Michelle Henry, η απόχρωση του δερματός μας έχει επίσης καθοριστικό ρόλο στην εμμηνόπαυση. Όσο περισσοτερα μελίνη διαθέτει ο οργανισμός τόσο προστατεύεται από κυλίδες και δισχρωμίες, οι οποίες την περιοδο αυτήν γίνονται πιο έντονες και χρειάζονται την κατάλληλη θεραπεία.

Μπορεί να εμφανιστεί ακμή στην περίοδο της εμμηνόπαυσης;

Σε περιπτώσεις όπου η ακμή στην εμμηνόπαυση γίνει ιδιαίτερα έντονη, τα αντιβιοτικά είναι επίσης ένα βοηθητικό step που μπορείς να εντάξεις στην διατροφή σου και να ελέγξεις καλύτερα το δέρμα σου. Πέρα απο τα αντιβιοτικά προϊόντα με ρετινόλη μπορούν επίσης να προσφέρουν πολλά οφέλη στην επιδερμίδα σου.

Σύμφωνα με κορυφαίους δερματολόγους, η φροντίδα του προσώπου σου είναι καθοριστική, αφού χρειάζεται ο κατάλληλος καθαρισμός και απολέπιση για τα νεκρά κύτταρα. Σε ακνεικά δέρματα ωστόσο, φρόντισε το καθοριστικό σου να είναι σε μορφή υγρού cleanser και όχι scrub, καθώς μπορεί να προκαλέσεις περισσότερο ερεθισμό.

Τι ισχύει για εμμηνόπαυση και ακμή στο δέρμα

Πέρα από το πρόσωπο, οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μιας γυναίκας κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει ακμή και διαταραχές και σε περιοχές στο σώματος. Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται να χρησιμοποιείς προϊόντα καθαρά από τοξικά συστατικά και με αντιαλλεργικές συνθέσεις χωρίς αρώματα.

Τέλος βασικός παράγοντας όπως αναφέραμε είναι η ενυδάτωση. Ακόμη και αν υπάρχει λιπαρότητα, το δέρμα ίσως είναι αφυδατωμένο, επομένως μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική με λεπτόρευστη υφή και oil free formula.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.