ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα steps για ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ day-to-night


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

24 Σεπτεμβρίου 2024

Τα steps για ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ day-to-night
IG @rosiehw
Η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων για ένα υπέροχο μακιγιάζ που διαρκεί όλη μέρα

Καθημερινό ή για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, απαλό και απόλυτα φυσικό ή πιο glam και έντονο, όταν αποφασίζουμε να μακιγιαριστούμε το σίγουο είναι ότι θέλουμε να επιτύχουμε μια άψογη εμφάνιση στο μακιγιάζ. Πώς μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την «αποστολή» μας; Ακολουθώντας τα κατάλληλα βήματα με τη σωστή σειρά.

Η βάση του μακιγιάζ

Όλα ξεκινούν από τον σωστό καθαρισμό του προσώπου. Χρησιμοποιούμε ένα απαλό καθαριστικό, έπειτα εφαρμόζουμε τον αγαπημένο μας ενυδατικό ορό, την κρέμα μας και το αντηλιακό μας (οπωσδήποτε αν είναι πρωί). Αυτό δημιουργεί μια λεία βάση για το μακιγιάζ.

Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε ένα primer κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός μας. Αυτό βοηθά στη λείαση των πόρων, στον έλεγχο της λιπαρότητας και στη διάρκεια του μακιγιάζ.

Επιλέγουμε το foundation που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, σφουγγαράκι ή τα δάχτυλά μας. Χρησιμοποιούμε επίσης concealer για να καλύψουμε τυχόν ατέλειες, μαύρους κύκλους ή κοκκινίλες και δίνουμε διάσταση στο πρόσωπό μας με προϊόντα σχεδιασμένα για το περίγραμμα του προσώπου.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Το μακιγιάζ των ματιών

Γεμίζουμε τα φρύδια μας και τα οριοθετούμε για να πλαισιώσουμε κατάλληλα το πρόσωπό μας. Ιδανικά πριόντα για τον σκοπό αυτό είναι το μολύβι, η πούδρα ή το τζελ φρυδιών.

Εφαρμόζουμε σκιά ματιών στα επιθυμητά χρώματα. Ξεκινάμε με ένα βασικό χρώμα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε βάθος με πιο σκούρες αποχρώσεις στην πτυχή και πιο ανοιχτές στο κόκκαλο του φρυδιού. Καθορίζουμε το σχήμα των ματιών μας με eyeliner και ολοκληρώνουμε χαρίζοντας ένταση στο βλέμμα μας με μάσκαρα.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Ρουζ, κραγιόν και setting spray

Προσθέτουμε ένα ποπ χρώμα στα μήλα του προσώπου μας με ρουζ και τονίζουμε τα ψηλά σημεία του προσώπου μας με λίγο highlighter για λάμψη. Ολοκληρώνουμε το look με κραγιόν ή lip gloss σε απόχρωση που εναρμονίζεται με τις αποχρώσεις του μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο. Για το τέλος, θυμόμαστε να ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ένα setting spray για να σταθεροποιήσουμε και να χαρίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.