ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να περιποιείσαι τα μαλλιά σου τους καλοκαιρινούς μήνες


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Ιουνίου 2024

Πώς να περιποιείσαι τα μαλλιά σου τους καλοκαιρινούς μήνες
IG @franziskanazarenus
Για να τα προστατεύεις από τον ήλιο, το θαλασσινό αλάτι και το χλώριο της πισίνας

Αν και έχουν ειπωθεί πολλά για το πώς πρέπει να φροντίζουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι, είναι λίγα αυτά για τα οποία γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε. Πρόκειται για απλές, καθημερινές χειρονομίες που μοιάζουν πραγματικά ακίνδυνες για τα μαλλιά μας που τελικά όμως τα κάνουν να δείχνουν θαμπά, άτονα και ξηρά. Ποιες είναι αυτές;

To χτένισμα των μαλλιών μετά το μπάνιο

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο αδύναμα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Η αλήθεια είναι όμως ότι μετά από κάθε μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα μπερδεύονται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξουμε μια καλή βούρτσα με μακριές, εύκαμπτες τρίχες και να την χρησιμοποιούμε με τη σωστή τεχνική . Πρώτα πρέπει να ξεμπλέκουμε τις άκρες των μαλλιών για να λύσουμε τυχόν κόμπους και μετά να προχωρήάμε στο μήκους των μαλλιών και τις ρίζες.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Το προϊόν ενυδάτωσης

Για να ξεμπερδέψουμε σωστά τα μαλλιά μας, πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα ενυδατικό προϊόν που μπορεί παραλληλα να διαθέτει αντηλιακή προστασία για τα μαλλιά.

Το λούσιμο των μαλλιών με καθαρό νερό

Εάν βρισκόμαστε σε μια απομακρυσμένη παραλία, δεν είναι πάντα δυνατό να ξεβγάλουμε τα μαλλιά μας μετά από κάθε βουτιά με νερό βρύσης. Πρόκειται όμως για μια απολύτως απαραίτητη πρακτική αν έχουμε βαμμένα μαλλιά και θέλουμε να διατηρήσουμε λαμπερό και ζωντανό το χρώμα τους.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Η μάσκα μαλλιών δεν αντικαθιστά την αντηλιακή προστασία

Παρόλο που επικρατεί ένας μύθος ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη μάσκα μαλλιών μας ως αντηλιακή προστασία αυτό, αυτό μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό για τα μαλλιά. Ειδικά αν δεν γνωρίζουμε τα συστατικά που περιέχει η μάσκα μας, γιατί μπορεί να προκαλέσουν κάποια αρνητική επίδραση ή ερεθισμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.