ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ακμή: Πόσο αποτελεσματική είναι η νιασιναμίδη για τη θεραπεία της;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Μαΐου 2024

Ακμή: Πόσο αποτελεσματική είναι η νιασιναμίδη για τη θεραπεία της;
IG @sarasampaio
Ένα multitasking skincare συστατικό που αποδεικνύεται σύμμαχος της επιδερμίδας

Η νιασιναμίδη (γνωστή και ως βιταμίνη Β3) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά για την περιποίηση της επιδερμίδας. Διάσημη για το λαμπρυντικό της αποτέλεσμα και την εξάλειψη των μαύρων κηλίδων και της ερυθρότητας, αλλά και τη μειώση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Είναι όμως κατάλληλη για την καταπολέμηση της ακμής;

Η νιασιναμίδη

Η νιασιναμίδη είναι ένα ισχυρό ενεργό συστατικό που ενισχύει την παραγωγή των ceramides στο δέρμα. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της λειτουργίας του φραγμού της επιδερμίδας, ο οποίος βοηθά να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο και προστατευμένο από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως η ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία. Επιπλέον, η νιασιναμίδη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καταπράυνση του δέρματος από την ερυθρότητα και ερεθισμό.

Jenny.Gr
IG @sarasampaio

Η νιασιναμίδη μπορεί πράγματι να θεραπεύσει την ακμή, καθώς εξισορροπεί την παραγωγή των φυσικών ελαίων, ενώ παράλληλα βοηθάει στη συστολή των πόρων του δέρματος. Χαρίζει στο δέρμα ομοιόμορφο τόνο και να βελτιώσει την εμφάνιση υπερμελάγχρωσης και μαύρων κηλίδων που σχετίζονται ακόμα και με τα σημάδια που αφήνει η ακμή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.