ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Υαλουρονικό οξύ: 3 beauty tips που το καθιστούν πιο αποτελεσματικό κατά την εφαρμογή


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Μαΐου 2024

Υαλουρονικό οξύ: 3 beauty tips που το καθιστούν πιο αποτελεσματικό κατά την εφαρμογή
IG @rosiehw
Όσα πρέπει να γνωρίζεις για να απολαμβάνει το δέρμα σου τη μέγιστη αποτελεσματικότητα του υαλουρονικού οξέος

Το υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) είναι ένα από τα πιο γνωστά συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας. Διάσημο για τις ενυδατικές του δυνάμεις, λέγεται ότι συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, γι' αυτό και βρίσκεται σε τόσα πολλά προϊόντα ομορφιάς. Υπάρχουν οροί HA , ενυδατικές κρέμες , μάσκες , ακόμη και προϊόντα μαλλιών ενισχυμένα με αυτό το συστατικό.

Το υαλουρονικό οξύ όμως, μπορεί να αποδειχτεί αναποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται με λάθος τρόπο. Για να διασφαλίσεις ότι το δέρμα σου θα ενυδατωθεί πλήρως μετά τη χρήση πρέπει να γνωρίζεις τρία πράγματα:

Το υαλουρονικό οξύ πρέπει να εφαρμόζεται σε βρεγμένο δέρμα - όχι σε ξηρό δέρμα

Η «υγρασία» είναι η λέξη κλειδί. Το HA λειτουργεί καλύτερα όταν εφαρμόζεται σε ελαφρώς βρεγμένο δέρμα, καθώς βοηθά στην προσέλκυση και συγκράτηση του νερού.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Το υαλουρονικό οξύ πρέπει να «κλειδώνεται» με ενυδατική κρέμα

Εάν δεν «κλειδώσεις» το υαλουρονικό οξύ - ιδίως όταν αναφερόμαστε σε ορό υαλουρονικού οξέος - με την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα, τότε θα παρουσιάστει απώλεια νερού και το δέρμα θα αφυδατωθεί.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Το υαλουρονικό οξύ είναι διαθέσιμο σε διαφορετικά μοριακά βάρη, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά του να διεισδύει στο δέρμα

Αναζήτησε ένα προϊόν που συνδυάζει πολλαπλά βάρη HA για καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.