ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: Η ιδανική φροντίδα για το δέρμα και τα μαλλιά, μετά την παραλία


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Ιουνίου 2024

Beauté την Κυριακή: Η ιδανική φροντίδα για το δέρμα και τα μαλλιά, μετά την παραλία
IG @rosiehw
Μετά την έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό, η επιδερμίδα και να μαλλιά μας έχουν ανάγκη από επανόρθωση

Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, οι εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες είναι «μονόδρομος» . Φοράμε το αγαπημένο μας μαγιό, απολαμβάνουμε τη θάλασσα και τα παιχνίδια στην παραλία, κάνουμε ηλιοθεραπεία (φορώντας φυσικά πάντα SPF), όμως, όλα αυτά προκαλούν φθορά στο δέρμα και τα μαλλιά μας. Τι μπορούμε να κάνουμε επιστρέφοντας στο σπίτι για να αντιστρέψουμε τις βλάβες;

To νερό

Τα οφέλη της ενυδάτωσης είναι πολλά. Ενώ το να πίνουμε αρκετό νερό καθημερινά είναι μια σημαντική συνήθεια που πρέπει να έχουμε, γίνεται ακόμα πιο σημαντική μετά από μια μέρα στην παραλία.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Το δροσερό ντους

Το ζεστό νερό μπορεί να ερεθίσει ακόμα περισσότερο το ήδη ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα. Επομένως, ένα δροσερό ντους μετά από την παραλία αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Η φροντίδα των μαλλιών

Τα μαλλιά χρειάζονται επίσης φροντίδα. Αν αισθανθούμε ότι τα μαλλιά μας είναι ιδιαίτερα ξηρά και φριζαρισμένα μετά την έκθεση στον ήλιο και το αλμυρό νερό, πρέπει να εφαρμόσουμε μια μάσκα μαλλιών πλούσια σε πρωτεΐνες που θα απαλύνει την υφή τους και θα τα θρέψει σε βάθος.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Η φροντίδα της επιδερμίδας

Μόλις βγούμε από το ντους, πρέπει να ενυδατώσουμε το δέρμα μας. Χρησιμοποιούμε ιδανικά ενυδατικές συνθέσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την φροντίδα της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο ή συνθέσεις που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η αλόη βέρα, καθώς είναι γνωστό ότι βοηθούν στην αντιστροφή της βλάβης από τον ήλιο.

Η διατροφή

Η ενίσχυση της ενυδάτωσης στο σώμα, το δέρμα και τα μαλλιά πρέπει επίσης να γίνεται από μέσα προς τα έξω και ένας τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε υγρασία: Το καρπούζι, το αγγούρι, ο ανανάς, τα μάνγκο και το πεπόνι είναι εξαιρετικές επιλογές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.