ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Το πλύσιμο του προσώπου με αλμυρό νερό είναι τάση - αλλά είναι καλή ιδέα;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

15 Αυγούστου 2024

Το πλύσιμο του προσώπου με αλμυρό νερό είναι τάση - αλλά είναι καλή ιδέα;
IG @franziskanazarenus
Αυτή η skincare τάση θέλει ιδιαίτερη προσοχή!

Όταν σκέφτεσαι το αλμυρό νερό, το μυαλό σου πάει συνήθως σε κάποιο Κυκλαδίτικο νησί, συντροφιά με την αγαπημένη σου στην παραλία. Ωστόσο, οι χρήστες του TikTok ισχυρίζονται ότι η χρήση του στο πρόσωπο έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει την ακμή και να μειώσει την ερυθρότητα. Ενώ το αλάτι δρα ως απολεπιστικό για να απομακρύνει το νεκρό δέρμα και μπορεί να είναι ευεργετικό για τους λιπαρούς τύπους δέρματος, είναι πράγματι το αλμυρό νερό το μυστικό για λεία επιδερμίδα χωρίς ακμή;

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Τι είναι το αλμυρό νερό;

Το αλμυρό νερό είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: Ένα μείγμα αλατιού και νερού. Ενώ μπορεί να βρεθεί στη θάλασσα, μπορούμε επίσης να φτιάξουμε το δικό μας σπρέι στο σπίτι συνδυάζοντας νερό και αλάτι. Συνήθως, το αλμυρό νερό χρησιμοποιεί διαλυτό αλάτι (όπως επιτραπέζιο αλάτι, σε αντίθεση με το χοντρό θαλασσινό αλάτι) και κανονικό νερό βρύσης.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Τα οφέλη του για το δέρμα

Ενώ το αλμυρό νερό μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για το δέρμα εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, οι δερματολόγοι δεν συστήνουν την εφαρμογή του στο δέρμα, καθώς μπορεί να το κάνει εξαιρετικά ξηρό. Ωστόσο, εάν επιλέξεις να το χρησιμοποιήσεις, μπορεί να προσφέρει οφέλη όπως εξομάλυνση, λάμψη και μείωση της λιπαρότητας

Καθαρίζει την ακμή: Το αλμυρό νερό στο πρόσωπό μπορεί να καθαρίσει σε βάθος τους πόρους, καθώς είναι ένα φυσικό απολεπιστικό.

Εξαλείφει την υπερβολική λιπαρότητα: Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, της βρωμιάς και άλλων μορφών συσσώρευσης μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της περίσσειας λιπαρότητας.

Αφήνει το δέρμα πιο φωτεινό και λείο: Με την απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, το αλμυρό νερό μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανικό απολεπιστικό, το οποίο θα αφήσει το δέρμα πιο φωτεινό και λείο

Μειώνει τη φλεγμονή: Μερικά από τα μέταλλα στο αλμυρό νερό - όπως το μαγνήσιο - μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να είναι χρήσιμο για ορισμένες παθήσεις όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.