REAL LIFE FAMILY MATTERS

Οδηγός επιβίωσης για νέες μητέρες


12 Ιανουαρίου 2016

Πριν αποκτήσετε το πρώτο σας μωρό, αυτό που σας απασχολούσε ήταν η εγκυμοσύνη και ο τοκετός. Όταν όμως, φέρνετε ένα νεογέννητο στο σπίτι, αρχίζετε να ανησυχείτε για το πώς θα επιβιώσετε και θα μειώσετε το στρες που νιώθετε, όντας νέες μαμάδες. Οι παρακάτω συμβουλές θα κάνουν τη ζωή με το νέο σας μωράκι πολύ πιο εύκολη.

Πίνετε νερό. Το σώμα σας χρειάζεται ενυδάτωση, γιατί έχετε χάσει πολλά υγρά και όσες θηλάζετε συνεχίζετε να χάνετε. Αρχίστε να πίνετε υγρά και θα δείτε το σώμα σας να ξεπρήζεται και τα κιλά της εγκυμοσύνης να φεύγουν πολύ γρήγορα και εύκολα.

Ξεκινήστε με αργά βήματα την ένταξη σας στην καθημερινότητα. Όταν με το καλό θα πάτε σπίτι μαζί με το νέο μέλος, μη βιαστείτε να τα έχετε όλα στην εντέλεια. Αντ αυτού στην αρχή ασχοληθείτε με τα απλά πράγματα όσο αφορά τη τακτοποίηση του σπιτιού. Στη συνέχεια όταν διαπιστώσετε ότι εσείς και το μωρό σας έχετε βρει τους ρυθμούς σας, μπορείτε να αρχίσετε να ασχολείστε πιο ενεργά με την καθημερινότητα.

Βρείτε προσφορές για πάνες και μωρομάντηλα. Τους πρώτους μήνες αυτό που θα κάνετε είναι να αλλάζετε πάνες. Και επειδή όλα τα βρεφικά είδη κοστίζουν ακριβά, είναι σημαντικό να έχετε βρει καλές τιμές, είτε από το διαδίκτυο είτε σε κάποια μαγαζιά που έχετε μάθει από τις φίλες σας.

Να κοιμάστε όταν κοιμάται και το μωρό. Είναι λάθος να προσπαθείτε να κάνετε όλες τις δουλειές του σπιτιού, όταν το μωρό σας κοιμάται. Αντ αυτού πρέπει να δράττετε την ευκαιρία, ώστε να ξεκουράζεστε. Και αυτό γιατί στο τέλος μπορεί να νιώθετε μια αδυναμία και να θέλετε να κοιμηθείτε όπου και αν βρίσκεστε. Εξάλλου τα πιάτα μπορούν να περιμένουν έως ότου εσείς και μωρό σας ξυπνήσετε, όπου μπορείτε να το έχετε στη κούνια του και να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού.

Βγείτε έξω έστω και για λίγο. Ακόμα και μια βόλτα στο τετράγωνο μέχρι την αγαπημένη σας καφετέρια θα σας κάνει να νιώσετε άλλος άνθρωπος. Ζητήστε από τον σύντροφο σας ή από μια φίλη σας να κρατήσει το μωρό σας και βγείτε να πάρετε λίγο αέρα.

Τέλος, προσπαθήστε ώστε να μην σας κατακλύσει το άγχος και να απολαύσετε αυτό το νέο ταξίδι της μητρότητας γιατί είναι ένα από τα καλύτερα ταξίδια που θα κάνετε ποτέ στη ζωή σας.